Meer dan 1 op 10 zit nu in crypto als bitcoin en ethereum, meer dan 60% kocht dit jaar pas voor het eerst

Volgens een nieuw onderzoek is het grootste deel van cryptocurrency investeerders pas dit jaar begonnen. De National Opinion Research Center (NORC) van de University of Chicago interviewde 1.004 Amerikaanse respondenten boven de 18 tussen 24 juni en 28 juni. De resultaten werden op 22 juli gepubliceerd:

Uit de resultaten blijkt dat inmiddels 13% van Amerikanen in de afgelopen 12 maanden crypto als bitcoin (BTC) en/of ethereum (ETH) heeft gekocht. Dat is iets meer dan de helft van de respondenten die in aandelen hebben geïnvesteerd (24%).

Volgens NORC zijn crypto-handelaren gemiddeld jonger, diverser in termen van ras, geslacht en etniciteit en hebben ze gemiddeld lagere inkomens en opleidingsniveau ten opzichte van aandelenhandelaren. Angela Fontes, vicepresident van de afdeling Economics, Justice & Society bij de NORC, zegt:

“Cryptocurrencies openen investeringsmogelijkheden voor meer diverse investeerders, wat een zeer goede zaak is. Het zal belangrijk zijn dat deze investeerders toegang hebben tot degelijke informatie bij het nemen van beslissingen met betrekking tot deze vaak volatielere investeringen.”

Het onderzoek meldt dat 26% deze informatie haalt uit cryptocurrency-exchanges als Binance en Coinbase. 25% haalt hun info uit handelsplatformen als Fidelity en Robinhood, 24% uit sociale media als Twitter en maar 2% van een broker of financiële adviseur.

Verder vroeg het onderzoek waarom mensen juist niet in crypto investeren. Verreweg de meesten, namelijk 62%, zeiden dat ze niet in crypto investeren omdat ze het niet goed genoeg begrijpen. 35% van de respondenten geeft aan crypto niet veilig te vinden, 33% heeft niet goed geld over om überhaupt te investeren, 31% weet niet hoe ze moeten investeren en 30% vindt crypto te volatiel.

11% zegt niet te investeren omdat ze de crypto nergens kunnen besteden en 5% werd door een financiële adviseur afgeraden om in crypto te beleggen. Ten slotte gaf 11% aan dat zij met crypto ergens in de komende 12 maanden willen beginnen. Mark Lush van de NORC zegt:

“Cryptocurrencies kunnen blijvende kracht hebben als investeringsoptie, maar ons vermoeden is dat ze in de nabije toekomst zullen blijven achterlopen op meer traditionele investeringsmogelijkheden.”

The post Analyse: Meer dan 1 op 10 zit nu in crypto als bitcoin en ethereum, meer dan 60% kocht dit jaar pas voor het eerst
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht