De huidige berenmarkt heeft ervoor gezorgd dat veel investeerders van cryptocurrencies momenteel in het rood staan. De populaire meme-coin dogecoin (DOGE) is hier echter een uitzondering op en presteert, ten opzichte van andere cryptocurrencies, buitengewoon goed. Zo kon je eerder in het altcoin nieuws lezen dat DOGE de best presterende munt was in de maand oktober.

In deze maand had Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, namelijk het sociale mediaplatform Twitter overgenomen. Door de verwachting dat DOGE op een bepaalde manier geïntegreerd zou gaan worden was de koers flink omhoog gegaan.

Dogecoin holders in het groen

Volgens data van CoinMarketCap kan ongeveer 61% van alle dogecoin-holders momenteel een winst opschrijven. 3% van alle holders staat break-even en 36% staat in het rood. On-chain data laat ook zien dat een meerderheid van de holders (69%) de meme-coin al voor meer dan een jaar in bezit heeft. 25% van de investeerders heeft DOGE minder dan een jaar in bezit en 6% heeft DOGE pas een maand of minder in handen.

Onlangs kon je in het bitcoin nieuws lezen dat maar liefst 51% van alle wallets op het Bitcoin (BTC) netwerk momenteel in het rood staan. In vergelijking met de door Elon Musk begeerde meme-coin doet de koning der cryptocurrencies het dus een stuk slechter.

Twitter en Elon Musk

Echter zijn de prestaties van dogecoin puur gedreven door speculatie en niet gebaseerd op feiten. Zo steeg de koers van DOGE met bijna 20% nadat Musk zijn eerste bedrijfspresentatie bij Twitter deelde. Hier werden de plannen voor ‘Twitter 2.0 – The Everything App’ gedeeld en in de laatste slide werd het woord ‘betalingen’ vermeld. Hierdoor nam de hoop onder de dogecoin-investeerders toe dat het geïntegreerd zal gaan worden in de betaalmogelijkheden van het platform.

Als gevolg van de overname van Twitter door Musk steeg de koers binnen enkele dagen met bijna 150%. Dat zijn indrukwekkende percentages voor een berenmarkt.

The post Analyse: Meer dan 60% van dogecoin holders staat nog in het groen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!