Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat iemand werd geblokkeerd van het kopen van aandelen van MicroStrategy (MSTR) via HSBC. Naar verluidt blokkeerde de bank haar klanten vanwege de bitcoin (BTC) investering van MicroStrategy.

De authenticiteit van het oorspronkelijk bericht was enigszins twijfelachtig omdat het vol stond met grammaticale fouten. Toch is het nieuws vandaag bevestigd in een statement van de bank, meldt persbureau Reuters op 12 april:

“HSBC heeft geen behoefte aan directe blootstelling aan virtuele valuta en beperkte bereidheid om producten of effecten te faciliteren die hun waarde ontlenen aan VC’s (virtuele valuta).”

Aldus de grootste bank van Europa. MicroStrategy heeft inmiddels maar liefst 90.579 BTC in bezit, ter waarde van meer dan $5,5 miljard. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, kondigde gisteren aan dat het nu zijn raad van bestuur uitbetaald in bitcoin:

Het is momenteel onduidelijk of HSBC hetzelfde doet met aandelen van andere bedrijven die groots in bitcoin hebben geïnvesteerd, zoals Tesla met zijn $1,5 miljard. De bank meldt aan Reuters dat dit beleid niet nieuw is, maar het al sinds 2018 hanteert.

Het is ook onduidelijk of dit geldt voor alle klanten van HSBC of alleen Canadese. Het oorspronkelijke bericht was afkomstig van HSBC InvestDirect, onderdeel van de Canadese tak van de bank, maar bedient ook klanten uit Groot-Brittannië.

Het nieuws blijft opmerkelijk aangezien de laatste tijd juist steeds meer investeringsbanken in de wereld bitcoin en andere crypto omarmen. Eerder dit jaar kwam naar buiten dat HSBC al alle transacties afkomstig van crypto-beurzen blokkeert.

The post Analyse: MicroStrategy gaat directie uitbetalen in bitcoin (BTC), HSBC bevestigt blokkade van MSRT aandelen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!