Voor ons in Nederlands is de wisselkoers van de dollar heel belangrijk. Over het algemeen volg je de dollarkoers, omdat alle wereldmarktprijzen voor olie en goud gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Zo is de wisselkoers tussen de euro en de dollar belangrijk in het internationale handelsverkeer. De eurodollar koers wordt weergegeven als EUR/USD terwijl de koers dollar euro wordt weergegeven als USD/EUR.

Voordeel voor de consument

Je kunt als consument voordeel halen bij een lage koers dollar euro zoals op onlineveilingsites bijvoorbeeld eBay. Dezelfde producten die duur waren in de VS kun je nu kopen voor minder dan je normaal zou betalen. Doordat de USD/EUR koers laag is. Je kunt op een slimme manier gebruikmaken van de gelegenheid. Zo is het ongunstig Amerikaanse producten af te nemen wanneer de dollar hoog staat vergeleken met de euro.

Doordat de dollar duurder wordt vergeleken met de euro, worden de Amerikaanse producten ook duurder uitgedrukt in euro’s. Daarom is het van belang goed op de hoogte te blijven van de USD/EUR koers. Vooral als je van plan bent grote aankopen te doen via het internet vanuit de Verenigde Staten. Bij een negatieve USD/EUR koers, is het verstandig om je aankoop even uit te stellen.

Waarom de dollarkoers

Deze koers is een van de belangrijkste valutakoersen wereldwijd, simpelweg omdat de prijzen voor olie en goud in Amerikaanse dollars worden weergegeven. De eurodollar koers is voor ons dan belangrijk en niet alleen voor de onderlinge verhouding tussen de euro en de Amerikaanse dollar. Ook voor de internationale goederenhandel. De afkorting voor de United States Dollar, USD, is een ISO-code.

Uiteindelijke geeft de dollareuro koers aan hoeveel je euro waard is op de Amerikaanse markt. Om als consument of ondernemer jouw voordeel te halen, moet je regelmatig de eurodollar wisselkoers bekijken. Zo kun je voordeliger online aankopen doen in de Verenigde Staten.

The post Analyse: Wat is de wisselkoers van de dollar?
appeared first on Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!