MicroStrategy Bitcoin

Het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy, onder leiding van Bitcoin-enthousiasteling Michael Saylor, heeft sinds 2020 aanzienlijk geïnvesteerd in Bitcoin (BTC), wat heeft geleid tot een indrukwekkende ongerealiseerde winst van $3 miljard op hun BTC-beleggingen.

Het bedrijf heeft in totaal 190.000 BTC-tokens gekocht. Deze aankopen betekenen dat MicroStrategy bijna 1% van het totale circulerende aanbod van Bitcoin in handen heeft, wat hun positie als een van de grootste institutionele beleggers in cryptocurrency onderstreept.

Een winst van $3 miljard

MicroStrategy nam in augustus 2020 een baanbrekende stap door als eerste Bitcoin (BTC) op te nemen in zijn bedrijfsbalans met een aanvankelijke investering van $250 miljoen. Sindsdien heeft het bedrijf zijn Bitcoin-portfolio systematisch vergroot met regelmatige aankopen.

MicroStrategy heeft in totaal $5,9 miljard geïnvesteerd in Bitcoin, wat resulteerde in de aankoop van 190.000 Bitcoins tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $31.000 per munt. Met de marktprijs die momenteel bijna $50.000 bereikt, een toename van 60% ten opzichte van de gemiddelde aankoopprijs, geniet MicroStrategy van een aanzienlijke winst van $3 miljard.

Michael Saylor, CEO van het Amerikaanse softwarebedrijf, heeft benadrukt dat er geen plannen zijn om hun Bitcoin-voorraad te verkopen. Hij beschouwt BTC als een integraal onderdeel van de langetermijnstrategie van het bedrijf, wat impliceert dat we in de toekomst waarschijnlijk meer Bitcoin-aankopen door het bedrijf kunnen verwachten.

Bitcoin op weg naar $50.000

De Bitcoin-koers heeft de laatste dagen een opmerkelijke rally doorgemaakt. Aan het einde van het vorige jaar maakte de munt al een indrukwekkende klim van $25.000 in oktober naar bijna $49.000 op 11 juni. Echter, na de introductie van de eerste Amerikaanse Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF), ervoer de prijs een daling tot onder de $38.000 op 23 januari. Sindsdien is de trend weer opwaarts en lijkt Bitcoin op koers te liggen om de grens van $50.000 te overschrijden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht MicroStrategy’s Bitcoin voorraad staat op $3 miljard winst verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!