Nee, India overweegt niet om bitcoin volledig te verbieden

De afgelopen dagen gingen er een hoop geruchten rond dat India mogelijk de drastische stap zou gaan nemen om de wereld van cryptocurrencies volledig uit het land te verbannen. Alles lijkt er op dit moment echter op dat hier helemaal geen sprake van is. De Indiase overheid wil op dit moment de crypto industrie juist reguleren, niet verbannen.

Crypto ban

Gisteren zou er in het Indiase parlement gepraat zijn over een mogelijke ban op alle ‘private cryptocurrencies’. Inmiddels hebben lokale media bevestigd dat dit niet helemaal juist is. Het overleg in het parlement was juist gericht op regulatie van de crypto industrie.

De markt in India reageerde heftig op de geruchten dat een totaal verbod eraan zat te komen. Op WazirX, een Indiase crypto exchange, kelderde de bitcoin (BTC) koers met tenminste 15% om vervolgens weer te herstellen.

Op dit moment lijkt het er sterk op dat Indiase crypto investeerders zich niet al te veel zorgen hoeven te maken en dat een volledig verbod op crypto in India niet op de tafel ligt.

Regulatie

Dat wil niet zeggen dat er geen harde maatregelen zullen komen om de crypto markten in India te reguleren. De overheid en de centrale bank van het land maken zich namelijk enigszins zorgen over mogelijke consequenties van een alsmaar vorderende crypto adoptie in het land.

Met name het ontstaan van een ‘ondergrondse economie’ en de financiering van terrorisme zijn zaken waar de overheid een oplossing op probeert te verzinnen. De crypto markten zullen dus hoogstwaarschijnlijk onderhevig zijn aan relatief zware regulatie, maar dit betekent onder geen beding een totaal verbod.

 

“Een streng mechanisme zal ingevoerd worden zodat handhavingsinstanties de oorsprong van cryptocurrencies die worden gebruikt voor illegale, of anti-nationale doeleinden worden gebruikt.”

Volgens een rapport van Bloomberg overweegt de overheid ook om de handel van cryptocurrencies in India niet voor iedereen toegankelijk te maken. Uiteraard is dit slecht nieuws voor de gemiddelde Indiase crypto investeerder, maar nogmaals; van een totaal verbod zoals als in China is hier geen sprake.

The post Analyse: Nee, India overweegt niet om bitcoin volledig te verbieden
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht