NFT handelsvolume daalt tot laagste punt in 2022

Cryptocurrencies staan in 2022 tot nu toe vooral in het teken van kelderende koersen en vuurrode dagen. Er kan dan ook gerust gesproken worden van een nieuwe crypto winter. Deze crypto winter zorgt er ook voor dat de non-fungible token (NFT) sector rake klappen krijgt. Volgens data van The Block Crypto is het handelsvolume op NFT marktplaatsen op dit moment het laagste sinds het begin van het jaar.

NFT handelsvolume

Het totale handelsvolume van NFT’s op toegewijde marktplaatsen was in mei van dit jaar slechts $4 miljard. Dat lijkt op het eerste gezicht wellicht veel, maar ter vergelijking was het NFT handelsvolume slechts een maand eerder nog $7,18 miljard. Dat betekent een daling van maar liefst 44% in een maand tijd. 

Januari was werkelijk een topmaand voor NFT marktplaatsen. Destijds was het handelsvolume een reusachtige $16,7 miljard. Sindsdien is het totale handelsvolume van NFT’s op marktplaatsen echter hard achteruit gegaan.

OpenSea blijft aan kop staan

De grootste NFT marktplaats van het moment blijft met kop en schouders OpenSea. Deze marktplaats is eigenlijk al sinds de opkomst van de NFT sector vorig jaar de meest gebruikte marktplaats en zodoende is het totale handelsvolume hier ook het hoogst.

Alleen in januari van dit jaar was hier een uitzondering op te bemerken. In die maand werd OpenSea namelijk even van de troon gestoten qua volume. Destijds was LooksRare even de grootste NFT marktplaats met een handelsvolume van ruim $11 miljard.

Waarom slinkt het volume?

Dat het handelsvolume drastisch terugneemt heeft uiteraard alles te maken met een gebrek aan interesse onder investeerders. Het is nou eenmaal een moeilijke en onzekere periode en schijnbaar laten investeerders op zo’n moment eerder NFT’s links liggen.

Dat fenomeen zien we overigens niet alleen bij NFT’s, maar bij veel crypto is het handelsvolume lager dan wat we gewend waren. De kans is dan ook reëel dat het NFT handelsvolume weer zal stijgen wanneer de markt weer enigszins bijtrekt.

The post Analyse: NFT handelsvolume daalt tot laagste punt in 2022
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht