Niet dogecoin (DOGE) maar cardano (ADA) de grote stijger vandaag, bitcoin (BTC) blijft onveranderd

De afgelopen week waren de verwachtingen hoog voor dogecoin (DOGE). Dat Tesla CEO Elon Musk de altcoin benoemde in het bekende Amerikaanse televisieprogramma Saturday Night Live (SNL) heeft echter helaas niet gezorgd voor enorme stijgingen. In plaats daarvan staat DOGE dik in de min. Het is cardano (ADA) dat op dit moment de show steelt.

Bitcoin (BTC) weet weer niet uit te breken

Maar eerst bitcoin (BTC). Over de prijs van bitcoin kunnen we eigenlijk heel kort zijn; de moeder der aller cryptocurrencies heeft op moederdag geen verrassingen laten zien. De weerstand bij $58.000 hield stand en de koers zakte na de afwijzing weer een eindje terug. Sinds vanochtend vroeg daalde BTC met 5% in waarde naar een low van $56.265 op crypto exchange Coinbase.

Dat ging gepaard met een aardig hoog handelsvolume, maar bij $57.000 houdt de support vooralsnog stand. Hier bevinden zich de 50- en 200-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek, waar bitcoin nu dus weer boven handelt. Hier vlak onder, bij $56.700, is de 50-dagen MA belangrijk om in de gaten te houden bij verdere dalingen.

Cardano (ADA) dik in de plus

Het onderwerp is vandaag al veel besproken, dus we zullen er niet al teveel woorden meer aan vuilmaken. Dogecoin stelt teleur na het optreden van Elon Musk bij SNL. Ten opzichte van 24 uur geleden staat de altcoin 25,7% in de min. Op dit moment lijkt de altcoin zelfs door de $0,50 te zakken. Een buy the rumour, sell the news effect uit het boekje, zo lijkt het.

Gelukkig zien we toch nog wat positieve actie in de top 10. Cardano staat namelijk bijna 14% in de plus. De altcoin stijgt hiermee voorbij tether (USDT) en is weer op de 5e plek te vinden. ADA is nu $1,80 waard en dus komt die $2 weer een stapje dichterbij! De all-time high (ATH) die ADA zojuist neerzette bedraagt $1,82.

The post Analyse: Niet dogecoin (DOGE) maar cardano (ADA) de grote stijger vandaag, bitcoin (BTC) blijft onveranderd
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht