De Amerikaanse vermogensbeheerder Vanguard is de op één na grootste ter wereld, maar toch wil het niets weten van het aanbieden van cryptocurrencies. Concurrent BlackRock staat hier juist wel voor open, en dit lijkt het één en ander te hebben veranderd bij Vanguard. Het bedrijf heeft een nieuwe CEO benoemd, en die is afkomstig van BlackRock én is pro-crypto.

Vanguard krijgt nieuwe topman

In een persbericht schreef Vanguard op dinsdagavond dat het Salim Ramji heeft benoemd als Chief Executive Officer. Ramji zal het stokje vanaf 8 juli overnemen van Tim Buckley, en was voorheen het hoofd van iShares en BlackRocks aanbod van Exchange Traded Funds (ETF’s). Hij was hierdoor verantwoordelijk voor ‘een meerderheid’ van de activa van klanten.

Buckley gaat vanaf 8 juli met pensioen en zal zowel zijn positie als CEO als bestuursvoorzitter afstaan. De nieuwe bestuursvoorzitter zal Mark Loughridge zijn, die op dit moment ook al een directeur bij het bedrijf is.

Vanguard zegt bewust te zoeken naar een nieuwe leider van buiten het bedrijf. Ramji constateert dat hij Vanguard door de toekomst heen te willen loodsen zonder dat het bedrijf zijn kernwaarden los moet laten.

Anti-bitcoin houding van Vanguard

De industrie ziet Ramji als een ‘Bitcoin-vriendelijke topman’. Eén van ETF’s waar hij verantwoordelijk was, was nota bene IBIT. Deze spot-ETF voor bitcoin (BTC) heeft sneller dan welke ETF dan ook 10 miljard dollar onder beheer weten te krijgen.

Topman van The ETF Store Nate Geraci hoopt dat Ramji klanten laat investeren in beursproducten voor cryptocurrencies. Bloomberg-analist Eric Balchunas beaamt dit, want Ramji was erg betrokken bij het opzetten van IBIT.

Toegang krijgen tot crypto-beursfondsen was tot nu toe namelijk niet mogelijk via Vanguard, dat paste niet in de doelen van het bedrijf. Het ontving hierdoor veel kritiek van klanten, want het laat je namelijk wel handelen in beursgenoteerde aandelen van bitcoin miners. Nu er een Bitcoiner aan het roer staat van Vanguard, hoopt de industrie dat dit verandert.

Het bericht Nieuwe CEO van biljoenengroep Vanguard is pro-crypto verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!