Bitcoin koers stijgt, bull markt

De cryptomarkt heeft een aanzienlijke stijging doorgemaakt nadat het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics de nieuwste gegevens van de consumentenprijsindex (CPI) bekendmaakte. Alle cryptokoersen stegen fors, waarbij Bitcoin piekte boven de $64.500, wat neerkomt op een stijging van 4,5% binnen slechts 24 uur.

CPI gegevens en invloed op de markt

De consumentenprijsindex (CPI) voor april 2024 kwam uit op 3,4%, precies zoals voorspeld. Dit cijfer is belangrijk omdat de Federal Reserve streeft naar een jaarlijkse inflatie van 2%. Om dit doel te bereiken, heeft de centrale bank de afgelopen jaren meerdere keren de rente verhoogd.

Deze nieuwe CPI-gegevens zijn een van de twee publicaties voorafgaand aan de volgende vergadering van het Federal Open Market Committee op 12 juni. De Amerikaanse centrale bank heeft aangegeven dat er mogelijk veranderingen komen in hun strenge anti-inflatiebeleid, hoewel een renteverlaging pas in juli wordt verwacht. Lagere rentetarieven kunnen het lenen van geld makkelijker maken, wat meer interesse in risicovollere activa zoals cryptocurrencies kan aanwakkeren.

Positieve reactie van de cryptomarkt

De bekendmaking van de CPI-gegevens heeft geleid tot een positieve reactie in de cryptomarkt. Zoals eerder gemeld, kwam de CPI voor april uit op 3,4%, wat overeenkomt met de verwachtingen. Deze stabiliteit heeft bijgedragen aan een hernieuwd vertrouwen onder investeerders, wat resulteerde in een brede stijging van de crypto koersen, inclusief Bitcoin en andere belangrijke cryptocurrencies.

De stijging heeft ervoor gezorgd dat de totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, in de afgelopen 24 uur met 3,3% is gestegen tot $2,33 biljoen. Het handelsvolume is eveneens toegenomen en staat momenteel op $79,9 miljard.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Goed nieuws: Crypto koersen schieten omhoog na bekendmaking CPI-gegevens verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!