OctoFi (OCTO)

Gedecentraliseerde Finance

Gedecentraliseerde finance (DeFi) is gegroeid van een 1 miljard totale waarde aan liquiditeit vergrendeld in mei 2020 tot meer dan $ 22,5 miljard aan totale waarde die tot nu toe in DeFi-platforms is vergrendeld. Een enorme groei die het vertrouwen en de interesse toont van cryptocurrency beleggers in gedecentraliseerde financiële protocollen.

Voor degenen onder jullie die nieuw zijn bij DeFi, zou ik je aanraden om deze post van 1 minuut te lezen: Wat is Decentralized Finance (DeFi)?. Samengevat is het financiële software die is gebouwd op (vaak) het Ethereum-netwerk. Dit wordt gebruikt om bijvoorbeeld digitale activa af te handelen, geld te lenen en uit te lenen, slimme contracten te maken, gedecentraliseerde applicaties (DApps) te bouwen en nog veel meer use-cases.

Persoonlijk ben ik (Marco) een grote fan van gedecentraliseerde financiële protocollen. De mogelijkheden voor financiële instrumenten zijn werkelijk onbeperkt. Ik gebruik DeFi-platforms sinds begin 2019. Ik gebruik verschillende platforms tegelijkertijd om het rendement van mijn verstrekte liquiditeit te maximaliseren. Dit maakt het echter moeilijk om het overzicht te bewaren en dit allemaal zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Wat is OctoFi (OCTO)- DeFi Aggregator Platform?

Eind 2020 kwam ik OctoFi (OCTO) tegen. OctoFi is het type platform waar ik naar op zoek was. Het is mogelijk om in DeFi te investeren in één platform, dat duizenden kansen van andere platforms verzamelt met gedecentraliseerde financiële orakels-tentakels.

Ik vond de eerste versie vrij eenvoudig, ik heb hem niet echt gebruikt. Nu het team V2 heeft gelanceerd, merk ik dat ik dit dagelijks gebruik. 

We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Team OctoFi (OCTO)

Het OctoFi-team koos ervoor anoniem te blijven. Meestal zou dit een grote rode vlag voor mij zijn, aangezien ik (helaas) meerdere keren ben opgelicht in 2020. OctoFi is echter één van de meest transparante projecten die ik heb gezien.

Het team heeft ervoor gekozen anoniem te blijven omdat ze willen dat dit een echt gedecentraliseerd project wordt. Dit betekent dat je niet hoeft te leunen op de reputatie van de oprichter, de kwetsbaarheid van de ‘sekteleider’ kan vermijden, het project in staat is op zichzelf te staan (zonder het team), de community een sterkere invloed heeft, de kans op sluiting (door bijv. een overheid) geminimaliseerd is en een daadwerkelijke focus heeft op het product en het ecosysteem.

Hun zogenaamde ‘aquarium’ biedt volledige transparantie rapporten met inzicht in het gebruik van tokens (distributie en gebruik), ontwikkelingsupdates en andere inkomsteninformatie.

Deze rapporten bieden meer transparantie en inzichten dan veel projecten (met niet-anonieme teams) hun community bieden. Het is duidelijk dat het team er om de juiste redenen in zit en niet van plan is iets kwaadaardigs te doen.

Het platform heeft ook een reeks interne en externe (beveiligings-) audits ondergaan. Er zijn geen grote kwetsbaarheden gevonden in de gebruikte smart contract (en). De security audits waren de laatste stukjes die ik nodig had om overtuigd te worden om het OctiFi platform te gaan gebruiken.

OctoFi V2.0 Platform

Het team lanceerde recent OctoFi 2.0

Uniswap pool liquiditeit

Eén ding dat me meteen opviel, was de UX en UI. Het is netjes, eenvoudig en heel gemakkelijk om doorheen te navigeren. Evenals we zien verschillende nieuwe functies. Momenteel biedt het dashboard de volgende functies (volledig gedecentraliseerd, open-source, je maakt verbinding met je ERC-20-portemonnee):

  • Fiat on/off-ramps (off-ramp aangedreven door Bitrefill)
  • Markten (verhandelsparen met BTC / ETH / USDC-markten)
  • (Directe) ruilhandel
  • Verken en investeer in liquiditeitspools (Uniswap, Balancer, Curve & yEarn-pools worden momenteel ondersteund)
  • Governance-tools met een overzicht van alle projecten die worden aangedreven door governance. Gemakkelijk om voorstellen te maken, te beheren en erover te stemmen.
  • Tools verkennen om top tokens te verkennen op marktkapitalisatie, token-sets (geautomatiseerde handelsstrategieën), liquiditeitspools, trending-paren, top-5 derivatenbeurzen en de top-5 24-uurs gainers / verliezers.
OctoFi Swap dashboard

OctoFi (OCTO) Dashboard

Het OctoFi team geeft aan hard te werken aan extra functies, zoals: spot trading, derivaten, tokensets, lenen en lenen, NFT’s en marketmaking-tools.

Het platform biedt ook volledig inzicht in je ERC-20-portemonnee. Je kunt eenvoudig al je tokens, NFT’s, schulden (als je geld hebt geleend in een platform) en liquiditeitsdeposito’s in pools bekijken.

OctoFi Dashboard overview wallet

OctoFi (OCTO) Transactie overzicht

Een andere functie die ik veel gebruik, is de ‘Transactiegeschiedenis’ functie. Het is ongelooflijk moeilijk om een goed overzicht te houden van al je transacties, aangezien ze bij elkaar optellen bij het gebruik van DeFi-platforms. OctoFi biedt je de mogelijkheid om de volledige transactiegeschiedenis te bekijken en je transactiegeschiedenis te downloaden in een CSV-bestand, dat je kunt opslaan om autoriteiten altijd een volledig overzicht van je account te kunnen geven.

OctoFi Transactie overzicht

Algemene info OctoFi (OCTO) 

Naam: OCTO

Circulating Supply: 352.866
Total Supply: 800.000
Exchanges: Hotbit Bilaxy, Uniswap 

OctoFi – OCTO kopen en verkopen

OctoFi (OCTO)  kopen en verkopen. OctoFi (OCTO) kan worden gekocht op de volgende exchanges:

Conclusie

Ik geloof dat gedecentraliseerde financiering alleen maar groter zal worden. En ik ben een groot voorstander van projecten als deze die zijn gestart door mensen met goede bedoelingen, die echt de macht in handen leggen van de mensen die het platform daadwerkelijk gebruiken.

Ik heb onlangs een paar berichten geschreven voor hun kennisbank. Ik was blij om te zien dat ze niet alleen de tools bieden om het gebruik van DeFi gemakkelijker te maken, ze bieden ook de tools om onderzoek te doen naar projecten om hopelijk op die manier het aantal slachtoffers dat door oplichting valt te verminderen. Evenals de tools om meer te leren over DeFi, Ethereum, Wallets en het OctoFi-platform.

Er is hier een zeer sterke community die het platform wil helpen verbeteren. Ze lijken ook allemaal graag deel te nemen aan dit ecosysteem, met elke dag interessante gesprekken, MEME’s en GIF’s.

AMA (16 januari 2021) Happy New Yield – de recente Ask-Me-Anything-sessie biedt ook tal van nieuwe updates over welke functies en ontwikkelingen je hierna kunt verwachten.

De resultaten zijn er. Het gebruik neemt elke dag toe. Hun token (OCTO) is gestegen van $0,18-1,08 bonding curve waarde naar een waarde van $45,70 per stuk ($16,1 miljoen marktkapitalisatie) met meer dan $500.000 dagelijks volume op Uniswap alleen.

OCTO is interessant, omdat 100% van de platform opbrengsten aan handelskosten wordt verdeeld onder OCTO-houders. Naarmate het platform blijft groeien en de totale inkomsten via vergoedingen blijven groeien, nemen ook de uitbetalingen aan tokenhouders toe. Een marktkapitalisatie van $16 miljoen, vergeleken met AAVE ($ 3,3 miljard), COMP ($ 1 miljard) en verschillende andere DeFi-platforms, toont hier de enorme groeimogelijkheden.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Marco van den Heuvel

Het bericht OctoFi (OCTO) verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht