Oekraine ziet toekomst in crypto economie

Oekraïne heeft zijn plan om regelgevingskaders op te stellen om cryptocurrency te legaliseren.

Een nieuw overheidsbeleid is vrijgegeven met het oog op het bekijken van verschillende cryptocurrency-gerelateerde sectoren. Dit is in opdracht van het Ministerie van Economische Ontwikkeling en Handel in Oekraïne en zal in werking treden vanaf 2021.

De regering van Oekraïne neemt verschillende maatregelen om de regelgevingskaders  te integreren. Nieuwe functies zullen worden toegevoegd aan crypto-handels platformen zoals Know Your Customer (KYC) en Anti Money Laundering (AML). Deze worden toegevoegd om de lokale autoriteiten te helpen en meer controle te krijgen.

Om cryptocurrency te herkennen als een beleggingscategorie is de overheid van plan om tegen het jaar 2020 in te gaan op smart contracts technologie en heffen van belastingen af te schaffen. Onderzoeker Denis Zarytsky meldde dat de regering van Oekraïne een belasting heeft geheven van slechts 5%.  Terwijl het belastingtarief in landen als Frankrijk en het VK 10% is, een percentage dat aanzienlijk hoger is dan het Oekraïense tarief. Landen zoals Japan en Australië leggen zelfs hogere belastingen op.

In oktober van dit jaar heeft Yuriy Derevyanko, lid van de Anti-Corruption Movement of New Forces en een wetgever van Oekraïne zijn stem verheft om alle aan crypto verbonden belastingen tegen het einde van het jaar 2020 volledig af te schaffen. Volgens hem heeft cryptocurrency een grote toekomst en wil hij van Oekraïne een  belangrijk land maken voor de crypto economie. Hij wilt dat de komende 10 jaar een verbod op belasting op crypto in het land moet worden opgelegd.

Momenteel is er een uiterst positieve reactie van zowel de oppositie als de regerende partij van Oekraïne. Ze verwachten een langetermijngroei van de cryptocurrency-sector en de blockchain-technologie.

Deel dit bericht