Onderzoek: slechts 8% van Amerikanen kijkt positief naar crypto

De koersen in het afgelopen jaar van bitcoin (BTC) en alle andere cryptocurrencies zijn geen pretje om aan te zien. Het is voor veel investeerders lastig om vast te houden aan de overtuiging voor de lange-termijn wanneer de koers van bitcoin zo’n 75% lager ligt dan een jaar eerder. De waslijst aan faillissementen van grote bedrijven in de crypto sector helpt ook niet mee om het optimisme in de investeringsklasse te behouden. CNBC heeft onderzoek gedaan naar het huidige aanzien ten opzichte van cryptocurrencies en de resultaten liggen zeer zeker in de lijn der verwachtingen.

Crypto populariteit ver te zoeken

In het onderzoek zijn er in totaal 800 Amerikanen ondervraagd in de periode tussen 26 en 30 november. De resultaten zijn tevens vergeleken met een eerder onderzoek uitgevoerd van een NBC nieuws-enquête in maart.

In het onderzoek kwam naar voren dat 43% van de Amerikanen een negatief beeld heeft ten aanzien van digitale activa, terwijl in maart dat percentage nog 25% was. Onder de crypto-investeerders had een vergelijkbaar percentage van 42% een negatief beeld van cryptocurrencies. Het grote verschil is dat van de mensen die in crypto hebben geïnvesteerd 17% zeer negatief is over crypto, terwijl dit percentage bij niet-investeerders een stuk hoger ligt op 47%.

Het percentage dat positief richting cryptovaluta kijkt is tevens gedaald van 19% in maart naar slechts 8% in het meest recente onderzoek.

Institutionele crypto-investeerders

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat een totaal van 62% van de institutionele crypto-investeerders juist meer is gaan investeren in de afgelopen twaalf maanden. Institutionele investeerders behouden dus hun langetermijnvisie op de nieuwe activaklasse, ondanks de forse dalingen en de heersende angst op de markt.

Ook kon je lezen dat de institutionele crypto-beleggingsproducten hun grootste instroom in 14 weken tijd zagen. Institutionele crypto-investeerders profiteren van de ineenstorting van FTX en zien de koersdalingen juist als kansen. Echter zijn de institutionele partijen nog altijd geen grote kopers op de markt, maar wellicht kan duidelijkere wetgeving de deur verder open laten gaan.

The post Analyse: Onderzoek: slechts 8% van Amerikanen kijkt positief naar crypto
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!