Ruim 41.000 Braziliaanse bedrijven handelen nu met crypto

De adoptie van bitcoin (BTC) en crypto in Zuid-Amerika lijkt een stuk verder dan in de Westerse wereld. Uit nieuwe informatie van de Braziliaanse belastingautoriteit, de zogenoemde Receita Federal, blijkt dat ruim 41.000 Braziliaanse bedrijven actief zijn met cryptomunten.

Wat betekent dit?

Actief zijn met crypto is natuurlijk een vage uitdrukking. Volgens de Braziliaanse belastingautoriteiten zijn er op dit moment 41.817 bedrijven in het land die geregeld transacties doen met bitcoin en andere cryptovaluta. Om welke reden ze dat precies doen, is echter niet duidelijk.

Er bestaat een kans dat bedrijven een deel van hun reserves aanhouden in bitcoin, om zichzelf te beschermen tegen inflatie. Ook in Brazilië schoot dit jaar de inflatie omhoog naar ruim 10 procent. Op dit moment begint de inflatie ook daar weer een beetje af te koelen en is deze inmiddels naar 6,47 procent gedaald.

Opvallend is vooral de stijging in het aantal bedrijven die handelingen met crypto verrichten. Waar dat in augustus nog om 37.741 bedrijven ging, steeg dat in september naar 40.161 en staat de teller inmiddels op 41.817 bedrijven. Wat dat betreft zit de adoptie in Brazilië dus enorm in de lift.

Brazilië legaliseert crypto als betaalmiddel

De adoptie in Brazilië begon tractie te krijgen nadat er in augustus 2019 een nieuwe regels kwamen over de manier waarop Braziliaanse bedrijven met crypto moeten omgaan in de boekhouding. Daarmee werd de basis gelegd dat leidde tot nieuwe wetgeving die onlangs werd aangenomen. Brazilië legaliseerde afgelopen week crypto als betaalmiddel.

Het is goed mogelijk dat veel partijen daarover zijn gaan nadenken en hebben besloten om een deel van hun bedrijf te verbinden aan de crypto wereld. Over 2022 bezien was dat geen hele intelligente keuze, want de koerzen zijn dit jaar flink gedaald.

Vanaf 2019 gemeten is de bitcoin koers echter explosief gestegen. Uiteindelijk is het een kwestie van uitzoomen en moeten bedrijven zelf de afweging maken of ze geloven in de toekomst van crypto. Gezien het aantal bedrijven dat actief in crypto handelt in Brazilië, lijkt dat vertrouwen op dit moment hoog.

The post Analyse: Ruim 41.000 Braziliaanse bedrijven handelen nu met crypto
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!