We gaan het in dit artikel hebben over Orbs. Als je wel eens iets op de Ethereum blockchain gedaan hebt weet je wellicht dat het bij drukte soms even kan duren voordat de transacties gedaan worden. Ook kan het hierdoor een stuk duurder worden. Het is druk op het netwerk en veel mensen willen tegelijk hun transacties doen. Er wordt daarom hard gewerkt aan een oplossing zoals het Ethereum 2.0. Orbs is een andere oplossing voor dit probleem.

In dit artikel kijken we naar de hybride blockchain van Orbs voor gedecentraliseerde netwerken. Daarnaast nemen we de ORBS verwachting onder de loep en behandelen we de ORBS coin. Wat gaat de Orbs crypto doen?

Wat is ORBS?

Orbs is gemaakt om schaalbaarheid te brengen naar projecten gebaseerd op Ethereum. Het werkt door een extra laag te maken dat functioneert samen met de Ethereum blockchain. Hierdoor wordt de druk op de Ethereum blockchain minder en kunnen de transacties bovendien sneller doorgevoerd worden. Dit gebeurt bij Orbs met behulp van virtual chain en Randomized Proof of Stake.

Virtual chains

Door het gebruik van virtual chains heb je het gevoel dat je op de normale blockchain infrastructuur aan het werk bent. Je geniet van de veiligheid en decentraliteit van een gedeeld netwerk. Het is een laag bovenop de ‘normale’ blockchain die los van elkaar kan functioneren. 

Alle transacties op een virtuel chain worden los van elkaar gedaan en samengebracht door middel van sharding. Hierdoor is er minder capaciteit nodig om alle transacties te kunnen doen. Enkele voordelen van het maken van een virtuel chain:

 • Iedere applicatie heeft zijn eigen virtuel chain
 • De ontwikkelaars kunnen hun eigen concensus mechanisme kiezen op de chain
 • Het is mogelijk om de chain volledig zelfstandig van andere chains ter laten draaien en besturen
 • Het is mogelijk om als een ‘private chain’ te starten en dit later openbaar te maken

Randomized Proof of Stake

Op het Orbs netwerk worden de transacties goedgekeurd met behulp van Randomized Proof of Stake (RPOS). Dit is een varient op het beter bekende Proof of Stake. In dit geval zijn er enkele grote validators die willekeurige kleinere validators uitkiezen die de transacties uitvoeren. Enkele voordelen van Randomized Proof of Stake:

 • Hoge schaalbaarheid
 • Hoe meer mensen op het netwerk, hoe sneller en veiliger de transacties zijn
 • Iedere virtual chain kan zijn eigen consensus mechanisme kiezen op het netwerk, maar bij Orbs wordt het goedgekeurd met RPOS

Wat orbs interessant maakt is dat het platform samen kan werken met alle producten gemaakt op Ethereum. Door middel van smart contracts kunnen bijvoorbeeld op het Orbs platform ook ERC-20 tokens prima uit de voeten. Het verhuizen van tokens naar verschillende blockchains is dus niet nodig. Vaak geeft dit een hoop technische moeilijkheden.

Ook is het voor de ontwikkelaars een stuk makkelijker om interessante projecten te maken. Er zijn een hoop andere projecten waar het mee samen kan werken. 

Wat doet de Orbs koers?

Orbs wordt gemaakt door een team uit Israel, maar heeft inmiddels ook een kantoor in Zuid-Korea. Het project bestaat sinds 2018 en is ter wereld gekomen vanuit een token sale. Er werd toen $ 118 miljoen opgehaald en de ORBS coin ging toen voor $ 0,10 over de toonbank. De actuele Orbs waarde staat op $ 0.045233.

Zodra we de historische koers bekijken zien we dat de eerste notering was op 5 april 2019. Beleggers konden de Orbs coin toen kopen voor $ 0,031. Lang bleef de koers gelijk tot het uitbreken van de bull markt in 2021. We zien hier de eerste écht grote stijging terug.

Het hoogste punt dat de koers heeft bereikt staat op een waarde van $ 0.360443 (March 16, 2021). Dat is alweer 504 dagen geleden. Bij de ICO is 118 miljoen opgehaald en de actuele marketcap staat op $ 131,438,284. Hiermee neemt Orbs plek 215 in op de lijst met grootste crypto projecten.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Orbs verwachting 2022 – 2027?

Het is moeilijk in te schatten wat de Orbs verwachting precies is. Dit is afhankelijk van een hoop factoren. In principe staat Ethereum nu nog voor een grote uitdaging en dat is het verbeteren van de schaalbaarheid. Wat dat betreft kan Orbs ook zeer interessant zijn.

Het ‘probleem’ is alleen dat er ook een hoop andere projecten zijn die vergelijkbare producten aanbieden. Ook is Ethereum zelf overgestapt op een Proof of Stake mechanisme wat bij moet dragen aan een sneller en veiliger netwerk.

Weet Orbs echter het grote publiek te enthousiasmeren over het netwerk en ook nog ontwikkelaars te trekken? Dan kan dit goed uitpakken voor de Orbs koers verwachting. Op de korte termijn, bijvoorbeeld voor de Orbs verwachting voor 2022 is hier lastig iets over te zeggen. De termijn is te kort om echt grote stappen te maken.

Dit is anders voor de Orbs verwachting voor 2027. Een periode van vijf jaar geeft het team en de algemene crypto markt de kans om volwassen te worden en voor meer adoptie te zorgen. Gaat het hard met de koers? Dan kan het ook écht hard gaan.

Dat hebben we bijvoorbeeld ook gezien bij het uitbreken van de bull markt in 2021. De Orbs crypto steeg toen binnen een half jaar met 2142%. Een behoorlijke stijging voor je portfolio als je hierin geïnvesteerd zou hebben.

Waar Orbs kopen?

Denk je dat Orbs een goede toevoeging is aan je portfolio? Dan kun je Orbs kopen op enkele van de grootste exchanges, waaronder het Nederlandse Litebit. Je kunt hier in tegenstelling tot Engelse exchanges gemakkelijk met iDeal betalen. Andere geschikte platformen vind je hieronder.

Het laatste Orbs nieuws

Op deze pagina heb ik je hopelijk wat meer kunnen vertellen over de factoren die invloed hebben op de Orbs verwachting. De use-case en historische koers zijn belangrijk in combinatie met de nieuwe ontwikkelingen rondom de Orbs coin.

De laatste factor in dit verhaal is het Orbs nieuws. Door dit op de voet te volgen kun je namelijk trends ontdekken en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen waar je vervolgens op kunt inspelen. We raden je aan in ieder geval de twitterpagina te volgen in je onderzoek, want zo zie je ook direct hoe actief het team nog is.

Het artikel Orbs verwachting, wat gaat de Orbs crypto doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!