Polkadot en Kusama starten volgende week parachain veiling, meldt Ethereum oprichter Gavin Wood

Het team van Polkadot (DOT), onder leiding van Ethereum (ETH) medeoprichter Gavin Wood, wil vanaf volgende week beginnen met de veiling van zogenaamde parachains. Dat kondigt Wood op 8 juni aan:

Polkadot is een blockchain-netwerk waar verschillende chains parallel aan elkaar lopen waardoor ze tegelijkertijd transacties kunnen verwerken. Andere blockchains kunnen via deze ‘parachains’ gekoppeld worden aan Polkadot. Er zit echter wel een limiet op het maximale aantal en vanaf volgende week wordt de eerste opening geveild.

In eerste instantie zullen deze nieuwe parachains geïmplementeerd worden op Kusama (KSM). Kusama is het broertje van Polkadot en is vooral bedoeld als een soort experimenteel testomgeving voor Polkadot. Afgelopen week lanceerde de eerste parachain (Statemine) op Kusama en volgens Wood zijn Polkadot en Kusama nu eindelijk klaar voor de volgende stap.

De eerste veiling zal op 15 juni plaatsvinden om 12 uur Nederlandse tijd. Het tijdsschema moet nog goedgekeurd worden door de Kusama Council en KSM stakeholders. De veiling eindigt op de 17e, maar men kan nog tot de 22e bieden, al gelden die stemmen minder zwaar. Op de 22e wordt de winnaar gekozen en vervolgens gaat gelijk de volgende veiling van start. Dat zal de komende weken zo door blijven gaan.

De koers van polkadot bereikte op 15 mei een all-time high (ATH) van $49,4 na een enorme rally sinds de kerst. Daarna stortte de koers, net als rest van de markt, hard omlaag en kwam DOT op $16,5 uit. Afgelopen week steeg de koers weer even terug naar $30, maar zakte gisteren weer naar $20,6, zo’n 55% onder de ATH. Kusama bereikte een ATH van $621,7 op 18 mei en daalde daarna naar $263,4.

The post Analyse: Polkadot en Kusama starten volgende week parachain veiling, meldt Ethereum oprichter Gavin Wood
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht