Witte Huis beleidsadviseur en bedenker van “Net Neutrality” is een Bitcoin en Filecoin miljonair

Tim Wu, een bekende Amerikaanse politicus, is blijkbaar een cryptocurrency miljonair. De beleidsadviseur in het Witte Huis bezit een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) en filecoin (FIL). Dat meldt Politico op 8 juni:

Wu zou naar verluidt ergens tussen de $1 miljoen en $5 miljoen aan bitcoin bezitten, alsmede ergens tussen de $100.000 en $250.000 aan filecoin. Volgens de publicatie maken de crypto een groot deel uit van zijn totale portfolio, wellicht meer dan 25%.

Wu was voorheen professor bij de University of Colombia en een columnist bij The New York Times. Hij is bekend voor zijn contributie aan beleid omtrent antitrust (mededingingsrecht) en is een uitgesproken tegenstander van enorme technologiebedrijven als Amazon, Apple, Facebook en Google. Hij is nu beleidsadviseur van president Biden omtrent technologie- en mededingingsbeleid van de National Economic Council.

Hij is wellicht het meest bekend voor het bedenken van de term “net neutrality,” die hij als eerst gebruikte helemaal terug in 2003. In 2018 haalt hij echter uit naar bitcoin en stelde de vraag of het “überhaupt iets waard is,” omdat het door niets ondersteund wordt.

Inmiddels lijkt hij dus van mening te zijn veranderd over crypto. Volgens een anonieme bron bij het Witte Huis zou Wu zich terug hebben getrokken over het adviseren van beleid omtrent bitcoin en crypto:

“Tim is vanwege zijn financiële belangen in het algemeen uitgesloten van specifieke zaken met betrekking tot bitcoin of cryptocurrency, en heeft niet aan dergelijke zaken gewerkt.”

The post Analyse: Witte Huis beleidsadviseur en bedenker van “Net Neutrality” is een Bitcoin en Filecoin miljonair
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht