Retail-investeerders kopen massaal bitcoin na omvallen FTX

Het hele fiasco rondom FTX is alweer drie weken achter de rug en heeft de crypto-markt flink op weten te schudden. De koers van bitcoin en vele andere cryptocurrencies zijn tot nieuwe dieptepunten gezakt en de angst zit er goed in bij veel investeerders. Desondanks laat on-chain data zien dat kleine bitcoin (BTC) investeerders hun zakken flink aan het vullen zijn en massaal profiteren van de koersdalingen door het faillissement van FTX.

Bitcoin labels

Blockchain-analyse bedrijf Glassnode heeft alle BTC-adressen opgedeeld in 7 labels: ‘Shrimps’ zijn wallets met minder dan 1 BTC, ‘crabs’ zijn wallets met 1 tot 10 BTC, ‘octopuses’ zijn wallets met 10 tot 50 BTC, ‘fish’ zijn wallets met 50 tot 100 BTC, ‘dolphin’ zijn wallets met 100 tot 1.000 BTC, de welbekende ‘whales’ zijn wallets met 1.000 tot 5.000 BTC en als laatste de ‘humpbacks’ met meer dan 5.000 BTC.

Shrimps en crabs kopen massaal BTC

Glassnode liet in een tweet weten dat de bitcoin shrimps na het omvallen van FTX 96.200 bitcoin wisten toe te voegen aan hun wallets. Deze groep investeerders heeft nu een totaal van 1,21 miljoen bitcoin in handen wat gelijk staat aan ongeveer 6,3% van de totale hoeveel die momenteel in omloop is.

Ook liet Glassnode weten dat de crabs een vergelijkbaar koopgedrag hebben laten zien in de afgelopen weken. Deze groep investeerders heeft namelijk 191.600 bitcoin weten aan te trekken in de afgelopen 30 dagen.

Voor zowel de shrimps als de crabs heeft het recente agressieve koopgedrag geleid tot een all-time high in accumulatie. Wat dat betreft lijken veel investeerders te willen profiteren van het omvallen van FTX en de bijbehorende lage koersen.

Whales verkopen

De groep investeerders met 1.000 tot 5.000 bitcoin, oftewel de whales, zijn juist hun holdings aan het verkopen op het moment. In de afgelopen 30 dagen heeft deze groep namelijk ongeveer 6.500 bitcoin meer richting crypto exchanges gestuurd dan dat ze ervan af hebben gehaald. Echter blijkt dit een relatief kleine hoeveelheid te zijn ten opzichte van hun totaal van 6,3 miljoen bitcoin.

The post Analyse: Retail-investeerders kopen massaal bitcoin na omvallen FTX
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht