Coin uitgelicht: IOTA een revolutie voor cryptocurreny

IOTA is een cyptocurrecy die gericht is op de nieuwe economie, Internet of Things (IoT). Internet of Things is in het kort; een concept die gericht is op dat (o.a. huishoudelijke) apparaten aangesloten worden op het internet. Omdat deze apparaten op het internet zijn aangesloten, kan er ontzettend veel data verzameld worden. Wat weer betekend dat apparaten uiteindelijk steeds meer taken kunnen overnemen en steeds ‘slimmer’ worden.

De IOTA Tangle

IOTA richt zich deels op de hierboven beschreven data. Wat uniek is aan IOTA is dat de blockchain techniek niet gebruikt wordt. IOTA heeft een eigen techniek ontwikkeld, genaamd: Tangle. Tangle is een ledger met een aantal postitieve punten ten opzichte van een blockchain:

– Schaalbaarheid
– Geen transactiekosten
– Gedecentraliseerd
– Geen mining

Tangle is zo gemaakt dat het de data van alle slimme apparaten aan zou kunnen. Dit betekend dat de data van deze apparaten snel verspreid kan worden.
De structuur van Tangle verschilt met dat van een Blockchain. Bij blokchains worden transacties als blokken lineaire wijze toegevoegd aan de blockchain. Tangle kan het beste worden verwoord als een groot web met transacties die aan elkaar gelinkt zijn, en alle transacties zijn daarom betrokken bij het valideren van een nieuwe transactie. Dit is een topologische volgorde. Er kan op deze manier dus data en/of currency worden verstuurd. Doordat er geen mining nodig is, kunnen er Nano-transacties, kostenloos worden verstuurd.

MIOTA: de cryptomunt achter IOTA

IOTA belooft dat er geen transactiekosten zullen zijn. En aangezien dit zelfs inhoud dat er ook fiatgeld zonder transactiekosten kan worden verstuurd, wat is dan het nut van de cryptomunt MIOTA? Een logische optie zou zijn die MIOTA uiteindelijk gebruikt gaat worden als betaalmiddel. Het zou in ieder geval wel een stuk makkelijker worden, aangezien je geen exchange naar fiatgeld meer nodig hebt.

De Japanse techgigant Fujitsu koos IOTA vanwege hun blockchain-project en noemde het als de nieuwe protocolstandaard voor hun IT-apparatuur productie service. Ga naar artikel

Qubic

Qubic gebruikt IOTA als ruggengraat en het is hier een laag bovenop. Het zorgt onder andere voor de Smart Contracts. Tevens zal Qubic gebruikt gaan worden als basis van heel veel andere projecten die IOTA in de planning heeft. Maar het belangrijkst dit platform is bedoeld om het grote publiek aan te spreken.

Conclusie

De plannen zoals die in 2017 gebracht zijn zien er goed uit. De voordelen die de Tangle zou kunnen bieden spreken waarschijnlijk veel mensen aan. Kort nadat IOTA zijn introductie deed, ging het razendsnel naar een 3% waarde van de totale cryptocurrency markt. Mochten de ontwikkelaars achter IOTA het Qubic platform goed op de markt weten te zetten, zou dit daadwerkelijk bij het grote publiek kunnen gaan aanslaan.

Iota kopen

Iota kan makkelijk middels iDeal gekocht worden op Coinmerce.io

Officiële website van Iota
Iota op Gifthub / source code
Iota op Twitter
Iota op Bitcoin Talk

Deel dit bericht