Coin uitgelicht: Banca – de Wall Street op Blockchain

Banca is een gedecentraliseerd, intelligent cryptocurrency platform gebaseerd op Bigdata en Artificial intelligence (AI). Als je naar de trends op dit moment in de IT-sector kijkt, zijn dat: BigData, AI en Blockchain technologie. Banca is een cryptocurrency die deze factoren combineert.

BigData houdt in dat extreem grote data verzamelingen kunnen worden geanalyseerd om trend, patronen etc. te onthullen. De blockchain zou deze data gemakkelijk kunnen beheren. Op het moment gaan de meeste IT-investeringen naar het beheren en onderhouden van BigData. Het zou natuurlijk veel logischer zijn om deze investeringen te doen in technologieën die deze taken makkelijker maken.

Banca is door de community gebouwd en is een soort investeringsbank in cryptocurrency. Big data analyse wordt gebruikt om verschillende services te bieden aan investeerders gebaseerd op hun eigen behoefte.

Het team is wat je van een team zou moeten verwachten die deze technologieën ontwikkeld. Er zijn verschillende Wall Street en Silicon valley veteranen aanwezig in het team. Tevens wordt dit project ondersteund door de QTUM Foundation, zie hier: https://qtum.org/en. Hier meer over het team: Het Banca-Team

Welke voordelen kan Banca bieden?

Ten eerste kan Banca de bestaande investeringsbanken vervangen. Daarnaast is het automatiseren van BigData analyse belangrijk om de kans op fouten te verkleinen. De services die Banca kan bieden is blockchain technologie gebaseerd op bigdata, risico analyse, slimme zoekmachines en gesegmenteerde advertentie services.

Om de doelen te bereiken en het platform te ontwikkelen rekent Banca op hun BANCA token.  De token wordt gebruikt door leden van de community om te betalen voor het gebruik van een van de services. Mensen die de services beschikbaar stellen, ontvangen deze tokens.

Inmiddels is de bèta versie van het CoinAI platform(de eerste echte Banca service) van Banca online hiervoor zijn verschillende testers uit de community gekozen om dit te testen. CoinAI is een research engine voor cryptocurrency en kan gebruikt worden met BANCA tokens. Je kunt het platform hier vinden: CoinAI Platform

De tweede service is ook aangekondigd en luidt: CoinUltra. Deze service richt zich op de short term traders. Zoals aangekondigd is deze service nu in ontwikkeling. Ze gaan AI gebruiken om live news feeds te taggen, hiermee kunnen traders het sentiment zien.

De indruk is dat het team van Banca ondanks de zware maanden voor crypto eigenaren volle vaart door ontwikkeld. De ontwikkelingen van Banca zijn goed te volgen op hun Medium kanaal, waar ze een twee-wekelijks rapport publiceren: Medium

Zal Banca een revolutie voorbrengen op Wall street? Zelf geloven ze het maar de tijd zal het leren!

 

Deel dit bericht