Coin uitgelicht: Steem – jouw content, jouw geld

Steemit (Steem) is een platform voor social media gebouwd op de blockchain die de makers van content in cryptocurrency betaalt. Het is een compleet ecosysteem dat de potentie heeft om veel problemen op te lossen met de huidige social-mediaplatforms. Steemit is gedecentraliseerd, vrij van censuur en het heeft een manier om u te betalen voor uw tijd of content.

Steemit

Steemit Inc. is  gevestigd in New York en heeft zijn hoofdkantoor in Virginia. Het bedrijf lanceerde officieel het Steemit-platform op 4 juli 2016. De website is in feite een sociale mediaplatform gebaseerd op Steem-technologie, waar iedereen beloningen kan verdienen door verschillende soorten werk te doen die de gemeenschap ten goede komen net als Reddit. Het basisidee achter de oprichting van dit platform is om de mensen over de hele wereld mondiger te maken door hun bijdrage aan de gemeenschap te erkennen en belonen. Op basis van de impact van hun bijdrage worden mensen beloond met cryptocurrency.

De currency’s

Steem heeft drie digitale tokens, waaronder; Steem Dollar, Steem Power en STEEM. Steem Dollar op het netwerk vertegenwoordigt 1 Dollar. Het betekent een kortlopende schuld op het platform. De White paper van dit platform beschrijft dit token als een vorm van $ 1 lenen aan de Steem-gemeenschap, volgens hen zal dit de groei van het platform bevorderen. Het bezit van Steem Power op dit platform is als investeren in de equity van het platform en 1 Steem Power betekent 1 stem. Dit betekent dat mensen met grote hoeveelheden Steem Power een grotere invloed op de stemmen kunnen hebben. STEEM, aan de andere kant, is de native cryptocurrency van het platform, het kan worden geruild voor Bitcoin en altcoins op verschillende exchanges. Om een inhoud of materiaal op dit platform content te up-down voten moeten gebruikers hun STEEM in Steam Power inwisselen voor een proces genaamd.

Social Media

Sociale netwerkplatformen zoals Reddit, Facebook, Twitter, etc. hebben miljarden verdiend met de inhoud die door geregistreerde gebruikers op hun platform is geplaatst. De mensen of organisaties of bedrijfsgroepen die hun inhoud op deze sociale mediaplatforms plaatsen, denken dat hun inhoud wordt herkend en dat ze gecompenseerd worden in de vorm van meer doelgroepen en klanten, maar in plaats daarvan maken deze platforms een fortuin uit deze berichten. Maar Steemit heeft, in tegenstelling tot anderen, de gedachte dat zijn gebruikers meer zouden moeten profiteren van de inhoud die ze plaatsen of beheren. Het bedrijfsplatform distribueert dus het grootste deel van zijn inkomsten onder de gebruikers die posts maken. Er zijn ook minder ad blockers op het platform die bijdragen aan het genereren van meer advertentie-inkomsten. Nu de kosten van microbetalingen zijn geëlimineerd, is doneren en fooien mogelijk geworden. Het enige nadeel is is dat het prjoect steeds meer vervuild word door bots. In mijn ogen kan dit ook het ondergang worden van het project.

 

Wallets

Steem Wallet is een applicatie waarmee je je tokens kunt beheren. Ook heb je eigen geïntegreerde wallet die door iedereen kan worden gebruikt nadat hij zich heeft aangemeld op de website.

Hoe aan Steem / Steem dollars komen

Contant plaatsen
-Je kunt upvotes verdienen door je berichten te delen en afhankelijk van het aantal ontvangen upvotes wordt je beloond met een deel van de lopende Steem Reward-pool.
Kopen
-Je kunt STEEM- of Steem-dollars kopen via de  met Bitcoin-, Ether- of BitShares-tokens. Ze kunnen ook worden gekocht bij exchanges zoals Binance, Bittrex, Poloniex, Shapeshift.io en Changelly en Coinmerce.io.
Stemmen
– Als je een bericht vindt dat nog niet up-to-date is, kun je een curation-beloning krijgen. Deze beloning is afhankelijk van hoeveel Steem Power je op dat moment hebt verzameld.

Steem kopen

Steem kan makkelijk middels iDeal gekocht worden op Coinmerce.io

Officiële website van Steem
Steem op Gifthub / source code
Steem op Twitter
Steem op Bitcoin Talk

Deel dit bericht

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.