Coin uitgelicht: ARK

ARK is een open-source blockchain-platform dat zichzelf markeert als een alles-in-één blockchain-oplossing. Het team van ARK CREW streeft naar “het creëren van een compleet ecosysteem van gekoppelde ketens en een virtueel spinnenweb met eindeloze use-cases die ARK zeer flexibel, aanpasbaar en schaalbaar maken.

ARK intro

ARK is een beveiligd platform dat is ontworpen voor massale acceptatie, en zal de diensten leveren die consumenten willen en ontwikkelaars nodig hebben. Met andere woorden, ARK probeert voornamelijk een intermediaire bron te worden voor cryptocurrency-exchanges en smart contracts uitvoering over onafhankelijke blockchains. Door elke cryptocurrency op de markt ‘SmartBridge’ compatibel te maken, zou ARK de mogelijkheden van communicatie tussen blockchains vrijwel eindeloos kunnen maken.

ARK team

ARK wordt gerund door ARK Crew, een ontwikkelteam bestaande uit 17 professionals in het blockchain-veld, van wie de meesten eerdere ervaring hebben met andere grootschalige cryptovalutsprojecten. ARK werd mede opgericht door CTO Francois Xavier Thoorens, die eerder de belangrijkste programmeur was voor Lisk en Managing Director Mike Doty, die eerder Bitseed en Crypti mede-oprichtte.

 

ARK’s belangrijkste functies

Een groot deel van ARK’s onderliggende technologie is afgeleid van andere crypto’s zoals Lisk, Crypti en Bitshares. Dit zou geen verrassing moeten zijn gezien de samenstelling van het ontwikkelingsteam. ARK wordt geïntegreerd met de ARK Virtual Machine, waarmee gebruikers ARK-smart contracten kunnen maken die vergelijkbaar zijn met die op Ethereum.  Vanwege het brede scala van technieken dat ARK probeert te implementeren, zijn veel van de belangrijkste functies van het platform echter nog in ontwikkeling. Als je de routemap van ARK bekijkt, wordt duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is voordat het platform volledig operationeel is. Dit wil niet zeggen dat de ARK Crew niet op weg is om hun doelen te bereiken, het is gewoon de moeite waard op te merken dat er nog veel werk aan de winkel is.

Smart Bridging

ARK probeert via  SmartBridge-technologie een breed scala aan cryptocurrencies te verenigen. Het enige dat een keten nodig heeft om SmartBridge-compatibel te worden, is dat een klein fragment ARK-code aan de blockchain wordt toegevoegd. Zodra een blockchain met ARK is overbrugd, worden de mogelijkheden voor communicatie met andere blockchains bijna eindeloos.

Ark’s SmartBridge communicates between the blockchains using a special data section called Vendor Fields and special Encoded Listener nodes that comb through this data for tasks that it can perform.

If you want to trigger an event on a blockchain via a different blockchain, you check if that chain is SmartBridge compatible. If it is, then you can issue a SmartBridge transaction to any compatible blockchain via the ark wallet and the possibilities are endless.

 

ARK code

Hoewel veel platforms alleen compatibel zijn met een enkele programmeertaal, biedt ARK ontwikkelaars de mogelijkheid om 18 populaire programmeertalen te gebruiken, waaronder Java, Python, Elixer, RPC, .NET en C ++. Volledige integratie van deze talen op het platform is bijna voltooid.

 

ARK tokens

Het ARK-netwerk wordt uitgevoerd met ARK-tokens. Er werden 125 miljoen ARK vrijgegeven in het genesisblok van het platform: 75% van deze tokens werden uitgedeeld aan deelnemers aan de ARK-tokenuitwisseling scampagne, 15% aan de oprichters van het team, 7% aan een beheerd fonds genaamd ARKShield, 1% aan escrow en 2% verdeeld als beloningen in verschillende promoties en sweepstakes.

 

Delegated Proof of Stake

ARK wordt uitgevoerd met behulp van een gedelegeerd  (DPOS) consensusalgoritme, dat is gemodelleerd naar BitShares met een paar tweaks om ARK’s SmartBridge-technologie te helpen. Consensusalgoritmen zoals DPoS worden steeds gebruikelijker in nieuwe blockchain-platforms, omdat het traditionele Proof-of-Work (PoW) een traag en duur middel voor blokconsolidatie is gebleken.

In het DPoS-systeem van ARK betalen token-houders een kleine vergoeding om te stemmen over de verkiezingen voor de blokproducenten van het netwerk, die Delegates worden genoemd. Deze afgevaardigden zijn verantwoordelijk voor blokconsolidering en het nemen van governancebeslissingen op het platform. Afgevaardigden doen schriftelijke voorstellen waarom ze moeten worden gekozen, en uit de honderden die er zijn, worden er 51 gekozen. DPoS wordt beschouwd als een snellere, meer kosteneffectieve en potentieel veiliger alternatieve vorm van consensus.

 

ARK wallet

ARK biedt een eenvoudig te installeren desktop wallet die werkt op alle belangrijke besturingssystemen. ARK-tokens kunnen ook worden opgeslagen op Ledger-producten, zoals de Nano Ledger S. De ARK-wallet  maakt verbinding met volledig gesynchroniseerde netwerkgenoten en vereist daarom niet dat gebruikers de volledige blockchain downloaden.

 

Ark Kopen

Ark kan makkelijk middels iDeal gekocht worden op Coinmerce.io

Officiële website van Ark
Ark op Gifthub / source code
Ark op Twitter

Deel dit bericht

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.