De Ripple koers wordt al een geruime tijd in zekere mate onderdrukt door de onzekerheid omtrent de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Comission (SEC). Eind 2020 sleepte de financiële waakhond Ripple voor de rechter vanwege de vermeende verkoop van ongeregistreerde securities, ofwel effecten. Terwijl het er inmiddels alle schijn van heeft dat het laatste hoofdstuk binnen de zaak is bereikt, begint een van de populairste advocaten uit Ripple’s achterban al over koersen te praten die momenteel allesbehalve binnen handbereik liggen.

Ripple advocaat voorspelt FOMO

Het gaat hier om John Deaton die op 29 mei een tweet de wereld in stuurde die wellicht wat op de zaken vooruit loopt. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat Deaton een groot fan en tevens houder is van XRP en dus kun je veronderstellen dat zijn mening niet geheel onpartijdig is. Deaton komt vaak naar voren in het Ripple nieuws en verwacht dan ook dat Ripple aan het langste eind zal trekken in de juridische strijd met de SEC.

In zijn tweet geeft hij aan dat het gek is om te bedenken dat veel mensen die met een koers van $0,48 cent weigeren om te investeren, in zullen stappen wanneer de prijs de psychologische grens van $1 heeft gepasseerd. Vervolgens zegt hij dat het nog meer verbijsterend is dat FOMO, oftewel fear of missing out, pas in zal slaan wanneer een koers van $2 is bereikt.

Een tweet als deze moet je als investeerder met een korreltje zout kunnen nemen, aangezien Deaton zoals eerder vernoemd niet geheel objectief richting XRP kijkt. Vanuit zijn oogpunt kan de koers slechts één richting op, maar het is belangrijk om elk mogelijke scenario voor ogen te zien.

XRP koers flink onder all-time high

Volgens data van CoinMarketCap bereikte XRP meer dan 5 jaar geleden zijn all-time high van $3,84. Met een huidige koers van nets iets meer dan $0,50 staat het nu maar liefst 86,8% lager. Als direct gevolg van de aanhoudende rechtszaak met de SEC wist het tijdens de vorige bullmarkt niet tot boven de $2 uit te stijgen.

Wanneer het boek van de juridische strijd tussen Ripple en de SEC eindelijk gesloten kan worden is niet precies bekend. De uitspraak van de rechter zal hoogstwaarschijnlijk wel invloed hebben op het koersverloop van XRP én het is tevens van belang voor de crypto industrie in zijn totaliteit.

The post Analyse: Ripple advocaat voorspelt XRP ‘FOMO’ boven koers van $2
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!