Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


De Estse startup Vespia, een opkomende leider op het gebied van regelgevende technologie, heeft zijn geavanceerde AI-platform voor bedrijfsverificatie (KYB) geïntroduceerd dat gericht is op het aanpakken van de 4 biljoen dollar aan witwasproblemen. Deze inventieve oplossing maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om bedrijven te helpen zich effectiever en veiliger te houden aan de strenge anti-witwasregelgeving (AML) en zo tijd en middelen te besparen.

“In de nabije toekomst is Vespia van plan ’s werelds eerste AI compliance officer te lanceren, die bedrijven uitrust met inzichten over de compatibiliteit van potentiële partners met hun risicoprofiel en adviseert over passende beslissingen”, aldus oprichter & CEO Julia Ront. “We voorzien een tijd waarin witwasproblemen alle sectoren zullen overspannen, van fintech tot ride-sharing en e-commerce, en ons platform is klaar om deze problemen aan te pakken.”

“Het witwassen van geld is een diepgeworteld wereldwijd probleem dat een geavanceerde reactie vereist. Ons AI-gedreven platform versterkt niet alleen de compliance, maar vereenvoudigt ook het verificatieproces en zorgt zo voor een veiligere en efficiëntere bedrijfsvoering”, voegt Ront toe. “We zijn verheugd om dit geavanceerde instrument te presenteren waarmee bedrijven het witwassen van geld proactief kunnen aanpakken en in slechts enkele seconden vertrouwen met elkaar kunnen smeden.”

Het platform van Vespia biedt meerdere voordelen, zoals AI-gestuurde risicobeoordeling, real-time verificatie en snelle onboarding. Deze krachtige combinatie stelt bedrijven in staat om operationele kosten te verlagen, compliance te verbeteren en hun reputatie te versterken.

Vespia heeft effectief klanten aangetrokken uit de Baltische staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en daarbuiten. Fintechs, crypto bedrijven en advocatenkantoren voelen zich vooral aangetrokken tot de one-stop-shop aanpak van het platform, waarmee ze in minder dan 30 seconden de achtergrond van hun zakelijke klanten of partners kunnen achterhalen.

Na het succesvolle debuut van het platform nodigt Vespia investeerders uit om deel te nemen aan de start-financieringsronde om verdere uitbreiding te stimuleren. Het opgehaalde kapitaal zal worden gebruikt om het team van het bedrijf te laten groeien, de mogelijkheden van het platform uit te breiden en de aanwezigheid op de markt te vergroten.

Vespia is verheugd haar aanwezigheid aan te kondigen op Money2020 Amsterdam, het toonaangevende wereldwijde evenement voor de financiële technologie-industrie. Noteer uw agenda voor 6-8 juni als zij hun innovatieve oplossingen naar de voorgrond brengen.  

Bezoek het bedrijf in het Estse Paviljoen, stand nr. D140, waar het Vespia team de baanbrekende AI Compliance Officer zal tonen. Deze AI-tool is een revolutie in de wereld van AML compliance en we kunnen niet wachten om de mogelijkheden ervan uit de eerste hand te demonstreren.

Over Vespia:

Vespia is een Estse regelgevende technologie (RegTech) startup die zich toelegt op het helpen van bedrijven om 24 uur per dag te voldoen aan de anti-witwasregelgeving. Opgericht in 2021 door Julia Ront en Anton Vedešin, biedt Vespia zakelijke oplossingen voor onboarding en verificatie van klanten, waardoor bedrijven gemakkelijk vertrouwen met elkaar kunnen opbouwen. Ga voor meer informatie naar https://vespia.io.


Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.

The post Analyse: Startup uit Estland Vespia bestrijdt witwassen met baanbrekende AI
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!