Ripple kondigt nieuw ODL implementatie aan, XRP koers schiet meteen omhoog

Ripple, het bedrijf achter de populaire XRP cryptocurrency, heeft een nieuwe betalingskanaal aangekondigd dat gebruik gaat maken van Ripple’s ‘On-Demand Liquidity’ (ODL) oplossing.

Met Ripple’s ODL, voorheen xRapid, kunnen gebruikers internationaal geld versturen met behulp van XRP. Het nieuwe betalingskanaal voor de ODL bevindt zich tussen Japan en de Filipijnen. Dat kondigt het crypto bedrijf op 28 juli aan:

Ripple meldt dat het vaak zeer duur is voor mensen die in het buitenland werken om geld naar hun families te sturen. Vanuit Japan wordt jaarlijkse $1,8 miljard naar de Filipijnen gestuurd, zegt Ripple, terwijl dit betalingskanaal een van de hoogste afwikkelingskosten hanteert in de wereld.

SBI Remit, de overmakingstak van de grote Japanse financiële instelling SBI Group, gaat samenwerken met het Filipijnse Coins.ph, een mobiele betalingsservice, en SBI VC Trade, een cryptocurrency-exchange van SBI Group.

De drie bedrijven gaan grensoverschrijdende betalingen tussen Japan en de Filipijnen betaalbaarder maken met behulp van Ripple’s ODL. Het is de allereerste implementatie van Ripple’s ODL in Japan en onderdeel van de uitbreiding van Ripple in de Azië-Pacific (APAC) regio waar het bedrijf zich momenteel op richt.

De beruchte ‘XRP Army’ is hongerig. Zoals al eerder vandaag op Crypto Insiders was te lezen schoot de XRP koers enorm hard omhoog kort nadat het bovenstaand nieuws naar buitenkwam. De koers schoot van $0,635 naar een piek van $0,732. Dat is een stijging van maar liefst 15% in een uur. Op het moment van schrijven begint de koers weer iets omlaag te corrigeren. Desondanks was het even feest onder de fans.

Ripple zit momenteel in een controversiële rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder beschuldigt het bedrijf van de illegale verkoop van $1,3 miljard aan effecten. De rechtszaak lijkt voornamelijk te gaan over de hoge mate van centralisatie omtrent XRP.

The post Analyse: Ripple kondigt nieuw ODL implementatie aan, XRP koers schiet meteen omhoog
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht