Ripple (XRP) fans hebben een petitie gestart genaamd “end the war on XRP,” oftewel stop de oorlog tegen XRP. De petitie is gericht aan Gary Gensler, die waarschijnlijk binnenkort benoemd wordt als nieuwe voorzitter van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC).

De SEC klaagt Ripple en leidinggevenden Brad Garlinghouse en Chris Larsen aan voor de illegale verkoop van effecten met XRP. Ripple ontkent dat XRP effecten zijn, terwijl de aanklacht werd ingediend één dag voordat de vorige voorzitter, Jay Clayton, bij de SEC vertrok.

De petitie, gestart door Thomas Hedge, oprichter van Crypto & Policy, vraagt Gensler onderzoek te doen naar Jay Clayton en William Hinman, voormalig SEC directeur van bedrijfsfinanciën. De petitie beschuldigt de twee functionarissen dat zij de voorkeur gaven aan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) omdat zij naar verluidt financiële belangen hebben in deze cryptocurrencies.

“Terwijl Clayton en Hinman in functie waren, werd hen gevraagd of Bitcoin en Ether effecten waren. Ze zeiden heel duidelijk: nee, het zijn geen effecten, dus blijf ze verhandelen. Ze namen allebei geld aan van bedrijven die direct of duidelijk indirect belang hadden bij die openbare verklaringen.”

Volgens Hodge zou Hinman miljoenen hebben ontvangen van advocatenkantoor Simpson Thacher dat lid is van de Ethereum Enterprise Alliance. Er lijkt hiervoor echter geen bewijs te zijn.

Ook beschuldigt Hodge Clayton dat hij in de vier jaar van zijn ambtstermijn nooit duidelijkheid heeft gegeven over status van XRP en of het wel of niet een effect is onder Amerikaanse wetgeving. Hij voegt daaraan het volgende toe:

“Maar op zijn laatste dag in functie liet Clayton zijn SEC een enorme rechtszaak tegen Ripple starten, waarin hij beweerde dat het XRP zeven jaar lang als een illegale, niet-geregistreerde effecten werden verkocht.

De SEC beweerde dat Ripple en alle houders van XRP de afgelopen zeven jaar hadden moeten weten dat XRP een effect was, toen de SEC zelf herhaaldelijk zei dat ze het niet wist tot de dag dat ze de rechtszaak aanspande in december 2020.”

Ripple en CEO Garlinghouse noemden al vaker de rechtszaak een “aanval op de crypto-sector,” maar haalden dan uit naar Bitcoin en Ethereum en noemden de twee crypto’s “zeer vervuilend” en “in handen van de Chinezen.” Het probleem met XRP ligt echter in het feit dat het compleet gecentraliseerd is ten opzichte van de gedecentraliseerde netwerken van Bitcoin en Ethereum.

Op het moment van schrijven heeft de online petitie al meer dan 1.700 handtekeningen verzameld van het doel van 2.500.

The post Analyse: Ripple (XRP) fans starten petitie tegen rechtszaak: Beschuldigen SEC van vriendjespolitiek en omkoping
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!