oktober 23, 2021

Skale Network verwachting: wat gaat de SKL koers doen?

Schaalbaarheid, transactiesnelheid en transactiekosten. Dit zijn eigenlijk de belangrijkste punten aan een blockchain waar verbetering nodig is. De meeste decentrale applicaties dApps beginnen klein en hebben hier dan ook geen problemen mee. Groeien ze echter tot het niveau Ethereum, dan gaat het mis. Een geschikte oplossing hiervoor is in theorie sidechains.

Skale Network werkt aan het oplossen van de problemen door het bieden van Elastic Sidechains. We nemen daarom in dit artikel de werking hiervan door. We kijken bovendien naar de Skale Network verwachting en SKL coin. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie.

Wat is Skale Network?

Skale Network omschrijft zichzelf als een Elastic Sidechain Network. Hiermee wil het de problemen op de blockchain oplossen. De schaalbaarheid moet hoog zijn, de transacties goedkoop en snel en de sidechains moeten vooral decentraal van karakter blijven.

Een sidechain is een onafhankelijke blockchain die samenwerkt met de ‘hoofd blockchain’. Het heeft daarmee alle functionaliteiten van de hoofd blockchain en het wordt dan ook wel gezien als een ‘layer 2’ oplossing. Transacties op een sidechain worden niet direct op de hoofd blockchain geplaatst en afzonderlijk goedgekeurd. Hierdoor is de druk op main chain lager en daarmee de schaalbaarheid hoger.

Elastic Sidechains hebben alle functionaliteiten van een normale sidechain, maar beschikken daarnaast over meer speelruimte voor de programmeurs. Op het moment dat iemand een Elastic Sidechain wil ontwikkelen op Skale Network kan een ontwikkelaar aanpassingen doen aan bijvoorbeeld de blokgrootte, de opslag op het netwerk en andere functionaliteiten die passen bij hun specifieke ideeën.

Een aantal belangrijke voordelen van de sidechains op het Skale Network zijn:

 • Testen: met sidechains kunnen ontwikkelaars nieuwe producten testen. Het is een goede testgrond voor nieuwe software waaraan gebruikers niet direct blootgesteld moeten worden.
 • Doorvoer: Doordat je met een sidechain de mainchain ontlast, wordt er drukte op het netwerk voorkomen. Transacties op een sidechain worden in een bundel op de mainchain geplaatst dus offchain uitgevoerd. Dit zorgt voor lagere kosten en snellere transacties.
 • Beveiliging: Iedere sidechain heeft zijn eigen beveiliging. In het geval van een hack is dus niet het hele netwerk gecomprimeerd, maar is enkel de sidechain het slachtoffer. Netwerk beveiliging is hierdoor hoger.

De Elastic Sidechains van Skale Network voegen zoals gezegd nog meer extra’s toe aan deze functionaliteiten. Vooral de optie om de ‘instellingen’ en functionaliteiten van een sidechain aan te kunnen passen is interessant. Dit bevordert de interesse van programmeurs in het project en zorgt bovendien voor meer innovatie.

Skale Network is een netwerk gemaakt op Ethereum voor Ethereum. Het stimuleert de developers om gebruik te maken van de sidechains van Skale Network om de druk op het Ethereum netwerk naar beneden te brengen. De kosten blijven hierdoor hoger, de functionaliteiten worden beter en er komt meer innovatie voor de eindgebruiker.

Skale Network koers

De koers van de SKL coin is afgetrapt op 5 september 2020. Op deze datum vond de token sale plaats waarbij $ 5,25 miljoen is opgehaald. Tijdens deze sale konden investeerders 1 SKL token kopen voor $ 0,03. De actuele Skale Network waarde is $ 0.304717.

De verdeling van de Skale Network coin distributie is als volgt: 33% gaat naar de validators op het netwerk. 16% van de tokens is voor het team en de ontwikkeling van het project. Van alle tokens gaat 4% naar de core en de bedenkers.

De foundation die moet zorgen voor de ontwikkeling van het netwerk krijgt in totaal 10% van alle tokens. 2% is gereserveerd voor het ecosysteem en 7,7% voor de ontwikkeling van het protocol. 25,5% is voor de vroege ondersteuners en deelnemers van het netwerk en 1,8% wordt aan het publiek uitgedeeld als onderdeel van de marketing.

De Skale Network All Time High staat op $ 1.22  (March 12, 2021). Het is 198 dagen geleden dat deze koers bereikt is en het verschil in de SKL waarde sinds die tijd is 120.06%.

De eerste notering van de SKL koers vinden we terug op 2 december 2020. We zien daarna direct het effect van de bull markt uit die tijd. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -2.20%

Het is verstandig om deze data goed in de gaten te houden. Je kunt hier namelijk trends in ontdekken en van profiteren. Zie jij ze als eerst? Dan kun je zo je winst maximaliseren. Je krijgt hierdoor een goede indruk van het koers en van de kansen. Hieronder vind je de Skale Network koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Skale Network verwachting 2021 – 2026

Het is best lastig om een Skale Network koers verwachting te schetsen, helemaal als we naar de korte termijn kijken. Je vindt op het internet alleen wel veel voorspellingen die je wijs willen maken dat ze precies weten wat de koers gaat doen. Dit is geen vaste wetenschap en je zou het daarom het beste met een korrel zout kunnen nemen.

Het is veel verstandiger om zelf goed onderzoek te doen en te kijken naar bijvoorbeeld de de use-case van het project en de markt waarin ze aan het werk zijn.

In het geval van Skale Network is het wel duidelijk wat ze doen. Een Elastic Sidechain netwerk kan heel erg interessant zijn voor de groei van Ethereum. Het is voor ontwikkelaars aantrekkelijk om hierop te gaan ontwikkelen. Ze hebben namelijk nog steeds alle functionaliteiten van Ethereum, maar dan zonder de verstoppingen op de main chain. 

Ethereum is nog steeds heel populair en dit lijkt alleen maar toe te nemen met Ethereum 2.0. De mogelijkheden die geboden worden op Skale Netwerk maken het eigenlijk alleen maar aantrekkelijker.

Weet het team zich goed door te ontwikkelen en gebruikers naar het netwerk te trekken? Dan kan de Skale Network crypto verwachting wel eens hoog uitvallen. Helemaal als we dit over een aantal jaar trekken.

Zoals ik al aangaf is het lastig om een Skale Network verwachting voor 2021 te schetsen. Op de korte termijn kan er van alles gebeuren. Een bullmarkt of een plotselinge crash kunnen al grote verschillen maken. Wat betreft de Skale Network verwachting voor 2026 ligt dit al iets anders.

Het project heeft zo wat meer tijd om zich te ontwikkelen en gebruikers naar zich toe te trekken. Bovendien is de verwachting dat de crypto markt in z’n algemeen ook een stuk volwassener is tegen die tijd. 

In het verleden over een periode van 5 jaar zijn er talloze crypto koersen geweest die met 100% of zelfs 1000% in waarde zijn toegenomen. Of dit ook zal gebeuren met de Skale Network coin is niet zeker, maar onmogelijk is het zeker niet.

* Currency in USD
Historical Price for SKALE
Date Open Close High Low Volume

Skale Network coin

De SKL coin wordt op het netwerk gebruikt voor verschillende zaken. Allereerst is het een token die te verkrijgen is door het netwerk te beveiligen. Bezitters van de token kunnen het staken en hiermee bijdragen aan het netwerk in ruil voor een beloning. Ook kun je ermee betalen en stemmen over de richting van het project.

Je kunt om een Skale Network voorspelling te doen kijken naar de use-case en de markt waarin het zich bevindt. Dit hebben we gedaan en is duidelijk. Ook kun je kijken naar de Skale Network token en de achterliggende data.

Een belangrijke metric is bijvoorbeeld de schaarste van de coin. Wat is de huidige supply (1,245,183,622 SKL) en wat is de maximale supply (4,479,280,043 SKL)? Hoe meer tokens er in principe uitgegeven zijn, hoe beter dit is voor de waarde op de lange termijn.

De marketcap van Skale Network is $ 379,597,425. Dit in combinatie met het koersverschil in de afgelopen zeven dagen (-25.08%) en het handelsvolume ($ 25,815,946) kunnen je een beeld geven over de koers op korte termijn. Je ziet aan deze data vrij duidelijk of er iets aan het gebeuren is. Door de data over een langere periode in de gaten te houden kun je goede in- en uitstapmomenten spotten en zo winst behalen.

SKL coin kopen

Heb je interesse gekregen in Skale Network en wil je de coin kopen? Dan kun je dit doen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt hier de minste handelskosten en krijgt zelfs een korting van € 1000 op die handelskosten als je hier een account aanmaakt. Skale Network kopen is hiermee heel eenvoudig.

Het artikel Skale Network verwachting: wat gaat de SKL koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht