Technische analyse Bitcoin | Bitcoin veert op binnen de lange termijn stijgende trend

Technische analyse Bitcoin

Iedere week zal technisch analist Justin Blekemolen de grafiek van Bitcoin bespreken op basis van technische analyse. Hierin geeft hij een korte en lange termijn technische analyse van de Bitcoin.

Korte termijn Technische Analyse Bitcoin: 4-uurs grafiek

In de technische analyse van vorige week hebben we aangegeven dat Bitcoin op zoek moest naar steun. De koers was uit de stijgende trend gezakt op de 4-uurs grafiek en aan de hand van de fibonacci-retracement indicator gingen we op zoek naar niveau’s waar de koers een bodem zou kunnen vormen.

De eerste steun die ik aangaf lag rond de $43.800, waar de 0,5 retracement van de fibonacci zich bevindt. Om deze fibonacci niveaus te krijgen werd de gehele move van 27 januari op $29k tot de high op $58k opgemeten. Het ideale koopmoment lag mijns inziens rond de 0,618 fibo op circa 40.000, waar ook de top van begin januari lag. Zo ver kwam het (nog) niet.

Gedurende de daling werd namelijk een zogeheten falling wedge patroon gevormd. Dit neerwaartse driehoek patroon is doorgaans bullish en duidt doorgaans op een trendomkeer. De uitbraak uit dit patroon heeft maandagnacht dan ook plaatsgevonden. De bodem werd rond de $43.000 gevormd en dus vlak onder de eerder genoemde 0,5 fibo. 

Weerstand rond $52.000

De uitbraak uit de falling wedge was positief en de koers is inmiddels weer met zo’n 15% hersteld vanaf het dieptepunt op zondag. Het gevaar is echter nog niet helemaal geweken. De koers staat nu tegen de 55EMA(blauwe lijn) aan te hikken en moet nog iets meer laten zien om zeker te kunnen stellen dat deze correctie achter de rug is.

In de komende uren/dagen moet een hogere bodem worden gevormd. Verder is het belangrijk dat de Bitcoin koers daarna boven de weerstand rond $52.000 breekt. Rond dit niveau vormde Bitcoin tusssen 24 en 25 februari een lagere top. Een doorbraak boven dit niveau zal ons de bevestiging geven voor een nieuwe stijging. Een aanval op de all-time high rond $58.000 lijkt dan aannemelijk.  

Mocht de koers onder de bodem rond $43.000 zakken dan krijgen we alsnog een test van het niveau rond 40k. Dit zal mogelijk een interessante en unieke koopgelegenheid opleveren. 

 

Lange termijn technische analyse Bitcoin: daggrafiek

Deze week kijken we ook nog even naar de daggrafiek voor het lange termijn beeld. Hier is goed te zien dat de Bitcoin koers zich nog altijd in een stijgende trend bevindt. Deze wordt namelijk gekenmerkt door hogere toppen en hogere bodems.

Erg positief is dat de Bitcoin prijs zich boven de stijgende 55EMA en 200EMA bevindt. Het feit dat de koers vlak boven het 55-daags voortschrijdende gemiddelde is gebodemt is erg positief. Dat de koers tijdens de correctie boven de meest recente top op 42.000 bleef is ook bullish.

Omdat de stijgende trendlijn zich nu steeds iets hoger begeeft wordt het minder aannemelijk dat we de $40.000 nog eens gaan testen. De kans is dus groot dat de bodem al gezet is. Bij een doorbraak en slotstand onder de $43.000 moeten we wel weer alert worden dat de stijgende trend niet breekt. 

Na een doorbraak boven de all-time high denk ik dat we gaan stijgen richting de $68.000 en zelfs $83.000. Op deze koersdoelen kom ik later terug. 

Kom volgende week terug voor weer een nieuwe technische analyse van de Bitcoin!

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Justin Blekemolen


Het bericht Technische analyse Bitcoin | Bitcoin veert op binnen de lange termijn stijgende trend verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht