Wat zijn de top cryptocurrencies om in te investeren maart 2021?

Wat zijn de top cryptocurrencies om in te investeren maart 2021?

Top cryptocurrencies 2021?

2021 is tot nu toe een gek jaar geweest voor liefhebbers van cryptocurrency. Bitcoin werd op 1 januari 2021 verhandeld rond de 29.000 dollar. Momenteel wordt het verhandeld tegen een prijs van $48.192, een stijging van meer dan 10% sinds de daling naar $43.382 gisteren.

Op 30 december 2020 beantwoordde ik de vraag: ‘Wat zijn de beste cryptomunten voor 2021?. Voor dit antwoord was veel belangstelling van allerlei mensen, en ik vond het leuk om met velen van jullie over mijn keuzes te praten.

Sinds 30 december 2020 hebben deze selecties de volgende rendementen opgeleverd:

 • EunoPay (EUNO): $0.00148 to $0.00199 (+34.4%)]
 • Effect AI (EFX): $0.022 to $0.098 (+345.4%)
 • Mantra DAO (OM): $0.058 to $0.285 (+391.3%)
 • Lukso (LYXe): $1.30 to $8.93 (+586.9%)
 • Presearch (PRE): $0.014 to $0.059 (+321.4%)
 • LTO Network (LTO): $0.133 to $0.37 (178.1%)
 • VIDT Datalink (VIDT): $0.56 to $0.558  (-0.35%)

Dit aanzienlijke winsten. En zo, zijn er een paar vragen die ik vaak kreeg:

 • Hoe selecteer je de projecten waarin je investeert?
 • Wanneer en hoe neem je winst?
 • Hoe ziet je huidige portfolio eruit?

Deze vragen beantwoord ik dan ook graag:

Hoe selecteer ik de projecten waarin ik investeer?

Hoe bepaal je welke  cryptocurrencies nu tot de top behoren in 2021? Ten eerste is het belangrijk te vermelden dat ik in de loop van de laatste paar jaar waarschijnlijk honderden white papers heb gelezen. Ik zou iedereen willen aanraden om te beginnen met het lezen van de white papers van succesvolle projecten en deze te vergelijken met de projecten waarnaar je geïnteresseerd bent om onderzoek naar te doen.

De statistieken waar ik naar kijk zijn:

 • Financiële info (Zijn omzetcijfers etc. publiekelijk zichtbaar? Hebben ze een ICO gehouden? Zo ja, tegen welke voorwaarden? Verwachten we nog steeds dat private sale deelnemers tokens zullen ontvangen, zo ja, wanneer? Aangezien dit typisch resulteert in een dump die de perfecte koopkans biedt)
 • Fundamentals (Concurrenten, team ervaring, use case (USP’s), product-markt fit)
 • Er zijn waarschijnlijk meer dingen die ik hier mis, ik zou je aanraden om eerdere onderzoeksrapporten te bekijken die wij op CryptoBieb hebben geplaatst.

Wanneer en hoe neem ik winst?

Als vuistregel verkoop ik ongeveer 50% van mijn positie na een stijging van 100%.

Dit stelt me in staat om mijn initiële investering eruit te halen en nog genoeg holdings over te houden die ik dan gedeeltelijk kan verkopen op hogere niveaus (meestal in batches van 10-20% per keer).

Hiervoor kijk ik vooral naar concurrenten, wat is de market cap van deze tokens en hoe verhoudt de market cap van de cryptocurrency die ik bezit zich daartoe? Evenals de roadmap, komen er nog belangrijke milestones aan en/of hoe goed is dit project in marketing?

Dit is enigszins een defensieve benadering in een bullmarkt. Maar geld verdienen is relatief eenvoudig tegenover geld behouden. Daarom is winst nemen altijd verstandig.

Hoe ziet mijn huidige portefeuille eruit?

Om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om mijn bewegingen te volgen, heb ik besloten om een persoonlijke ‘watchlist’ te publiceren op Coinmarketcap (Hier gratis toegankelijk).

Via deze watchlist kan iedereen de lijst volgen en updates ontvangen wanneer ik wijzigingen aanbreng in deze lijst.

Belangrijk: deze watchlist bevat projecten die ik volg en waar ik interesse in heb. Het betekent niet noodzakelijk dat ik al deze cryptocurrency bezit.

Voor maart tot juni/juli ben ik van plan mijn huidige portefeuille aan te houden. Ik zou deze als volgt indelen:

Veiligere keuzes:

 • Ethereum (ETH)
 • Binance Coin (BNB)
 • Polkadot (DOT)

Medium risk:

Hoger risico:

Ik verwacht dat Bitcoin en altcoins de huidige uptrend zullen voortzetten. Ik geloof zelfs sterk dat Bitcoin voor de zomer de $100.000 kan bereiken en ik beheer mijn risico’s en exit-strategie dienovereenkomstig.

Er is echter altijd een kans dat we verder dalen en in een bearish markt terechtkomen. Dit hangt af van de algehele wereldeconomie (aandelenmarkt, goud, etc.). Realistisch gezien vind ik Bitcoin nog steeds de beste hedge tegen de huidige inflatie die we meemaken.

Ethereum, bitcoin of andere cryptocurrency kopen?

Klik hier en profiteer van gratis € 1.000 handelskosten.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Marco van den Heuvel

Het bericht Wat zijn de top cryptocurrencies om in te investeren maart 2021? verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht