Tether bereikt marktkapitalisatie van $50 miljard, bullish voor bitcoin (BTC)?

De marktkapitalisatie van tether (USDT), verreweg de grootste stablecoin op de markt, is vandaag voorbij $50 miljard geschoten. Dat heeft het gelijknamige bedrijf zojuist aangekondigd:

Tether is een zogeheten stablecoin waarvan de waarde 1:1 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar (USD). Tether is groter dan alle andere stablecoins op de markt bij elkaar en heeft een ongekende groei het afgelopen jaar doorgemaakt.

Vorig jaar april lag de totale marktkapitalisatie nog op $4,2 miljard, dat is een toename van bijna 1.100% in een jaar. Alleen al de afgelopen maand werd $10 miljard aan USDT bijgedrukt.

“Het overschrijden van een marktkapitalisatie van $50 miljard is een ongelooflijk belangrijke mijlpaal voor Tether. Het succes van Tether is een blauwdruk voor een Central Bank Digital Currency (CBDC) en een banksysteem van de toekomst. We zijn echt vereerd door de cruciale rol die Tether nu speelt in het ecosysteem van digitale tokens in talloze protocollen en applicaties.”

Aldus Paolo Ardoino, CTO van Tether en zusterbedrijf Bitfinex. Het gebruik van tether is zeer populair onder crypto-handelaren en deze groei wordt dan ook over het algemeen als bullish gezien voor de bitcoin (BTC) koers.

Tether werd onlangs eindelijk genoteerd op de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase. Ook werd eerder deze maand aangekondigd dat de stablecoin overgebracht wordt naar Polkadot (DOT).

Tether was jarenlang onderwerp van controverse. Er gingen geruchten rond dat het bedrijf niet genoeg reserves zou hebben om de stablecoin volledig te dekken. Het was tevens het onderwerp van een onderzoek van de New York Attorney General (NYAG).

In februari had Tether een schikking getroffen met NYAG van $18,5 miljoen. Ook bracht Tether onlangs een rapport uit waaruit bleek dat het bedrijf genoeg reserves in huis heeft, al was het geen echte audit.

The post Analyse: Tether bereikt marktkapitalisatie van $50 miljard, bullish voor bitcoin (BTC)?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht