Theta verwachting, wat gaat de THETA crypto doen?

Op deze pagina vertellen we je alles over Theta. Diensten als Youtube zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Er wordt dagelijks voor miljoenen uren aan beeldmateriaal geüpload en bekeken. Hierdoor neemt ook de vraag naar genoeg bandbreedte en snel internet toe.

Iedereen heeft wel ervaring met het kijken van een video waarbij je moet wachten tot het gebufferd is, heel vervelend. Theta bouwt het netwerk voor het decentrale videosysteem dat deze problemen oplost.

We gaan het in dit artikel daarom hebben over Theta. We bekijken de THETA coin, het laatste nieuws en de Theta verwachting. Ik hoop je hiermee een beter beeld te geven over het project en de technieken die het gebruikt om deze oplossing te bieden. Wat gaat de Theta crypto doen?

Wat is Theta?

Theta is een decentraal video netwerk met zijn eigen blockchain. Theta wil met het netwerk en haar eigen blockchain de toenemende vraag naar video en streamingsdiensten veiligstellen. Het wil de problemen met de schaalbaarheid voorkomen, helemaal met het oog op de toekomstige groei.

Op het moment worden video’s die je wil bekijken ‘geleverd’ door grote centrale datanetwerken (CDN / Content Delivery Network). Deze zijn gevestigd in datacentra over de hele wereld en moeten op het moment dat jij zoekt naar een video dit van waar dan ook ‘leveren’. Je zou het misschien niet zeggen van het internet, maar hoe verder dit datacentra bij je vandaan is, hoe langer het duurt voordat je video er is. Ook kost dit meer internet.

Theta lost dit op door een peer tot peer (gebruiker tot gebruiker) netwerk te ontwikkelen dat voor dit doeleinde gebruikt wordt. Gebruikers van over de hele wereld kunnen hun bandbreedte beschikbaar stellen aan dit netwerk om zo heel snel video’s te kunnen bekijken / streamen. Het werkt vergelijkbaar met hoe je torrents download. Hiermee wil Theta de huidige CDN’s vervangen.

Gebruikers kunnen deelnemen aan het netwerk en functioneren als ‘opslag’ voor data. Op het moment dat iemand bij jou in de buurt die data nodig heeft kunnen ze dit opvragen. Hierdoor heb je zoveel mogelijk data bij je in de buurt. Geen last meer van buffering en ook minder internetkosten, de data is dichtbij.

De drie belangrijkste eigenschappen van dit concept zijn:

 • Multi-level BFT: een aangepaste oplossing voor het byzantine fault problem. Duizenden nodes van over de hele wereld valideren de transacties in kleine clusters. Ze voegen zo snel mogelijk transacties toe aan de blockchain. De andere deelnemers op het netwerk (guardians) maken het proces af en samen zorgen ze voor een goede blockchain met snelle en veilige transacties.
 • Aggregated Signature Gossip Scheme: Elke guardian op het netwerk geeft een gedeelte van de hash van de transactie door aan aangrenzende nodes. Hierdoor kunnen de nodes met de verschillende gedeeltes die het ontvangt van andere nodes sneller schalen en blijft de grootte van deze berichten laag.
 • Resource oriented micropayment pool: Dit zorgt ervoor dat gebruikers een off-chain micropayment pool kunnen maken waar andere gebruikers uit op kunnen nemen. Transacties kunnen hierdoor off-chain gedaan worden waardoor de blockchain ontlast wordt en de transactiesnelheid per seconde (TPS) hoger blijft.

Op het Theta netwerk is de THETA coin de valuta. Het is het incentive systeem dat voor nieuwe toepassingen kan zorgen in video streaming. Doordat het netwerk een eigen coin heeft kunnen er allerlei beloningen bedacht worden waar video-makers & kijkens aan kunnen verdienen en wat het interessanter maakt om te gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan een kleine beloning voor mensen die hun bandbreedte beschikbaar stellen aan het netwerk. Een beloning voor mensen die een x-aantal minuten video’s blijven kijken (engagement) en dat soort zaken. In theorie zorgt dit voor veel meer mogelijkheden om video en kijker met elkaar te verbinden.

Wat doet de Theta koers?

De Theta koers is in eerste instantie begonnen na een token sale gehouden in januari 2018. De ICO was een succes er is maar liefst $ 20 miljoen opgehaald. Beleggers konden 1 THETA crypto kopen voor $ 0,12. Het bedrag werd opgehaald in Ethereum. De actuele Theta waarde is $ 1.08.

Maximaal zijn er 1 miljard tokens beschikbaar. Hiervan is 40% verkocht tijdens de initiële coin offering. 30$ van deze tokens is gereserveerd voor Theta labs, dat verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling van het project. 20% is voor het netwerk zelf en de resterende 10% voor de adviseurs en het team.

Er is bij de verkoop van de eerste tokens een duidelijke inschatting gemaakt van kostenposten. Ongeveer 60% van de opgehaalde tegoeden gaat direct richting softwareontwikkeling en R&D. 20% voor marketing en de ondersteuning en opbouw van de gemeenschap. De laatste 20% is voor operationele kosten en het voldoen aan de regelgeving.

Als we de Theta koers bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering was op 19 januari 2018. Beleggers konden toen hun THETA coin kopen voor $ 0,20. De koers heeft jaren behoorlijk geleidelijk bewogen, tot de aanloop naar de bull markt in 2021. We zien de waarde dan flink stijgen in een korte termijn.

De Theta All Time High staat op een waarde van $ 15.72 (April 16, 2021). Het is 537 dagen geleden dat deze prijs bereikt werd. Het project heeft een market cap van $ 1,074,750,131 en het staat daarmee op plaats 51 van de grootste crypto projecten ter wereld.

Het is belangrijk om deze koers data in de gaten te houden. De meesten houden bij hun keuze voor Theta namelijk alleen rekening met de mening van anderen. Veel verstandiger is het om zelf een mening te vormen aan de hand van echte data in plaats van alleen te luisteren naar hype berichten op Youtube. Hieronder vind je de Theta koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Theta verwachting 2022 – 2027?

Het is moeilijk om een exacte Theta koers verwachting te schetsen, dat geldt voor ieder crypto project. Om er toch een beeld over te krijgen kunnen we kijken naar de o.a. de use-case, de markt waarin het project actief is en dat soort zaken.

Theta is een interessant project, dat mag duidelijk zijn. De grootste video giganten ter wereld zoals Youtube groeien hard, maar hebben ook moeite om de toenemende vraag en kijkende ogen te kunnen bedienen. Aan het begin van de Coronacrisis bijvoorbeeld kondigden ze aan de kwaliteit van de video’s te verlagen om het allemaal te kunnen bolwerken.

We kijken met z’n allen steeds meer video en deze ontwikkeling lijkt alleen maar harder te gaan groeien in de toekomst. De markt waarin Theta actief is kan daarom innovatie gebruiken. Youtube en de andere giganten werken met gecentraliseerde servers en de druk hierop is hoog.

Weet het Theta netwerk voet aan de grond te krijgen en daadwerkelijk zoveel gebruikers te trekken dat het grote hoeveelheden data aan kan? Dan zou het een goede vervanging of ten minste aanvulling kunnen zijn op de manier waarop we nu video’s verwerken.

Tegelijk is dit ook een risico voor het project. Het moet namelijk opboksen tegen de grootste bedrijven ter wereld en daarmee ook de grootste budgetten ter wereld. Het kan in principe alleen een stuk van de taart overnemen als het een goede gemeenschap aan het ecosysteem weet te binden dat daadwerkelijk op grote schaal gebruikt gaat worden.

Als we kijken naar de Theta verwachting voor 2022 is de termijn te kort om er iets zinnigs over te zeggen. Plotselinge gebeurtenissen (zowel positief als negatief), veranderingen in de algemene crypto markt en dat soort zaken hebben invloed op de koers op korte termijn.

Kijken we echter iets verder vooruit naar de Theta verwachting voor 2027? Dan heeft de markt iets meer tijd om zich te ontwikkelen. De verwachting is dat de crypto markt in ieder geval behoorlijk zal stijgen. Dit in combinatie met een markt zo groot als deze maakt dat er ruimte voor groei is.

Stijgingen van 100% zijn zeker niet onmogelijk, we hebben in het verleden ook al grote stijgingen gezien bij de Theta crypto. Zo ging begin 2021 de koers in het eerste kwartaal met ruim 1902% omhoog. Natuurlijk is dit geen garantie voor de toekomst. Wél geeft het aan dat het niet onmogelijk. Het valt en staat bij de verdere ontwikkeling van het project en de hoeveelheid gebruikers die het aan zich weet te binden.

* Currency in USD
Historical Price for Theta Network
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de Theta coin?

Binnen het Theta ecosysteem zijn er twee munten, de Theta coin en Theta Fuel. De Theta coin is een aandeel in het netwerk en kun je wel vergelijken met Ethereum. Theta Fuel is de brandstof van het netwerk en is in dezelfde vergelijken de GAS.

Heb je vertrouwen in het netwerk en de toekomst? Dan koop je dus de Theta crypto in de veronderstelling dat dit in de toekomst mee zal groeien met het netwerk en dus in waarde zal stijgen. Nogmaals, het is verstandig om hierover zelf een mening te vormen en niet alleen te kijken naar de zogenaamde ‘influencers’. Lang niet iedereen heeft het beste met je voor, soms proberen ze gewoon hun eigen portfolio omhoog te krikken door mensen in te laten stappen.

Verstandiger is het om bijvoorbeeld te kijken naar de schaarste en het nut van de coin. Op dit moment heeft Theta een supply van (1,000,000,000 THETA). Vergelijk dit met de maximale supply (1,000,000,000 THETA) en je weet hoeveel tokens er in de toekomst nog uitgegeven worden.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -0.15% en in de laatste zeven dagen was dit -1.27%. Door dit soort data goed in de gaten te houden ontdek je als eerste trends in de koers en kun je hier ook als eerste op reageren. Ga je enkel af op berichten van anderen? Dan loop je eigenlijk altijd achter de feiten aan.

Waar Theta kopen?

Heb je besloten dat we in dit artikel een interessante coin onder de loep genomen hebben? Dan kun je Theta kopen op een van de grootste exchanges van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak hieronder dan een gratis account aan en profiteer van een levenslange korting op je handelskosten van 10%.

Exchange Omschrijving Rating
Bitvavo (Onze aanrader!☝) De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5 Bezoek exchange
eToro Grootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst! 4,2/5 Bezoek exchange
Binance De grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s 2/5 Bezoek exchange

Het laatste Theta nieuws

We hebben al veel informatie behandeld op deze pagina. De use-case en de markt van video streaming zijn interessant concludeerden we al. Ook zijn de twee verschillende coins die het project op het netwerk heeft mogelijk de innovatie die deze markt nodig heeft. De laatste belangrijke factor voor je zoektocht naar een geschikte investering is het Theta nieuws van vandaag.

Er kan namelijk veel gebeuren, helemaal wanneer je een coin volgt over een langere periode. Door het Theta nieuws te volgen zie je als eerste de nieuwe technieken die het project bedenkt, nieuwe samenwerkingen die het aangaat, maar ook eventueel negatieve berichtgeving. Als je het als eerste ziet, kun je dit meenemen voor je Theta verwachting en hier snel op handelen. Een goed startpunt is het officiële twitteraccount. Hier vind je de laatste nieuwtjes direct van de bron.

FAQ

Wat is Theta?

Theta is een cryptocurrency project dat zich richt op de videostreaming markt. Het heeft op het moment een market cap van $ 1,074,750,131. en staat op plaats 51 van grootste crypto projecten. De huidige waarde van Theta is $ 1.08 en in de afgelopen 24 uur had het een handelsvolume van $ 15,817,210.

Gaat de Theta koers stijgen of dalen?

Helaas kan niemand je met zekerheid zeggen of de THETA koers zal stijgen of dalen. Het lijkt erop dat de algemene crypto markt dit wel gaat doen en ook de video markt waarin het project zich bevindt. Het is dus aan het project zelf om ervoor te zorgen dat het mee groeit met deze trend.

Wat is de THETA coin?

De THETA coin kun je wel zien als het aandeel in het ecosysteem. Je koopt het als je vertrouwen hebt in een toekomstige koers stijgingen. Handelaren doen dit door laag in te kopen en het voor een hogere prijs weer te verkopen.

Wat is de Theta koers in euro?

De Theta koers in euro is 1,08 .

Wat is de Theta koers in dollar?

De Theta koers in dollar is $ 1.08.

Waarom stijgt de Theta koers?

Als het goed gaat met het project zorgt dit ervoor dat de koers omhoog gaat. Anticiperen beleggers goed nieuws? Dan kopen ze massaal de coin in. Dit betekent dat de verkopers van de coin een hogere prijs kunnen vragen omdat de hoeveelheid kopers (de vraag) groter is dan het aantal verkopers (aanbod).

Waarom daalt de Theta koers?

Anticiperen beleggers slecht nieuws of een daling in het sentiment? Dan proberen coin bezitters massaal hun Theta crypto te verkopen. In dat geval zijn er meer verkopers dan kopers en moeten de verkopers hun prijs omlaag doen om toch de coins te kunnen verkopen.

Wat is de beste Theta wallet?

Ieder crypto project heeft haar eigen wallet. Toch blijft de beste Theta wallet altijd een hardware wallet. Hiermee sla je je crypto los van het internet op en kunnen hackers er moeilijker bij. Wel ben je zo zelf verantwoordelijk voor de opslag en is het volledig op je eigen risico.

Wat is de beste Theta exchange?

Er bestaan inmiddels talloze exchanges. De beste Theta exchange bestaat niet, al vinden wij Bitvavo en Binance zeer geschikt. In dit overzicht met goede exchanges vind je vast een platform dat bij jou past.

Het artikel Theta verwachting, wat gaat de THETA crypto doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht