Tijdelijke Cardano netwerkfout geen reden voor paniek, zegt oprichter

Gisteren was in het cardano nieuws te lezen dat het netwerk even stopte met draaien. Dat zorgde voor lichte paniek, maar volgens de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, is hier geen reden toe. Hoskinson besprak het voorval in een recente livestream op YouTube.

Cardano stopte niet, liep alleen vertraging op

Door een “abnormaliteit” liep het Cardano-netwerk even vertraging op tussen bloknummer 8300569 en 8300570. Hierdoor moest een deel van de nodes noodgedwongen opnieuw opstarten. Uiteindelijk viel de schade mee. Hoskinson stelt in zijn update zelfs dat er helemaal geen schade is geleden:

“Er zijn geen transacties verloren gegaan, geen blokken weggevallen, er ging geen geld verloren, het netwerk kwam niet tot stilstand. Het stopte een even en herstelde zich, het netwerk gaat nog steeds vooruit.”

Hij voegt hieraan toe dat het netwerk zichzelf uiteindelijk heeft gerepareerd: “Het goede nieuws is dat Cardano precies deed wat het moest doen. Bij een probleem herstelt het systeem zichzelf en geneest, zodat de nodes weer bereikbaar zijn.”

Fout op Cardano waarschijnlijk niet reproduceerbaar

Wat er precies mis is gegaan is vooralsnog niet bekend. Het lijkt erop dat een serie aan gebeurtenissen tot de fout hebben geleid. Hoskinson meldt dat de fout daarom waarschijnlijk niet te reproduceren is:

“Het lijkt een probleem van voorbijgaande aard, en het is waarschijnlijk een combinatie van een aantal dingen die op hetzelfde moment gebeurden, wat betekent dat de reproduceerbaarheid onwaarschijnlijk is.”

In een latere video ging de oprichter van Cardano dieper in op het voorval. Hij schonk daarbij extra aandacht aan de balans die blockchain-netwerken moeten vinden tussen het voorkomen van fouten en het oplossen ervan. Teveel focus op een van deze kanten heeft voor- en nadelen, aldus Hoskinson.

Hij maakt vervolgens de vergelijking met het menselijk lichaam, dat tevens een complex systeem is. Ook daar gaan soms lokaal dingen fout waarna je lichaam het oplost doormiddel van onder andere het immuunsysteem. De gehele uitleg vind je hieronder.

Eerder was in het crypto nieuws te lezen dat Cardano en Ethereum (ETH) de meeste ontwikkelaars had in 2022. Dat schrijft DappRadar op basis van een terugblik op het vorige jaar.

The post Analyse: Tijdelijke Cardano netwerkfout geen reden voor paniek, zegt oprichter
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht