‘’De metaverse zal ons sociale leven hervormen’’: onderzoek

Wat de toekomst van de metaverse exact in petto heeft, is voor iedereen uiteraard een raadsel. De CEO van Meta (het voormalige Facebook), Mark Zuckerberg, gelooft in ieder geval heilig in de potentie en de toekomst van deze virtuele wereld. Ondanks de gigantische verliezen en de kritiek als gevolg van het groots inzetten op de metaverse, blijft hij vertrouwen houden in de metaverse voor de lange termijn.

Niet iedereen heeft evenveel vertrouwen als Zuckerberg in deze nieuwe digitale wereld, maar uit een nieuw onderzoek van CoinWire blijkt dat een meerderheid van de crypto investeerders positief gezind is ten aanzien van de metaverse. Het onderzoek is in december uitgevoerd en heeft een totaal van 10.000 investeerders uit de wereld van cryptocurrencies ondervraagd.

Metaverse en het sociale leven

69% van de participanten delen de mening dat de metaverse het sociale leven opnieuw vorm gaat geven met een nieuwe benadering van entertainment. Daarnaast gelooft 65% in de nieuwe benadering van sociale activiteiten van de metaverse. Het sentiment over de gevolgen voor de financiën, het bedrijfsleven en het onderwijs was ook hoog met respectievelijk 61,2%, 49,6% en 45%.

Naarmate de metaverse zich verder ontwikkelt, zal het de mogelijkheid hebben om het sociale leven op een meer tastbare manier te beïnvloeden. Zo werden onlangs nieuwe metaverse-functies onthuld, waaronder aanraking en geur, op de Consumer Electronics Shows 2023.

Volgens het onderzoek staat de Verenigde Staten op de eerste plaats voor metaverse innovatie. China en India nemen echter de topposities in voor positief sentiment ten opzichte van dagelijks metaverse gebruik.

Eerder kon je in het crypto nieuws lezen dat consultancybureau McKinsey & Company verwacht dat de metaverse een waarde van $4 tot $5 biljoen kan bereiken in 2030.

Web3 onzekerheid

Naast de metaverse werd er ook aandacht besteed aan de nieuwe generatie van het internet. Negen van de tien respondenten gaven aan dat ze weleens gehoord hebben van de term ‘web 3’. Echter draagt 52% van de crypto-investeerders nog steeds een soort van onzekerheid met zich mee over wat het eigenlijk precies inhoudt.

The post Analyse: ‘’De metaverse zal ons sociale leven hervormen’’: onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht