Een cryptocurrency die sinds eind juni dik 1.800% in de plus staat terwijl de bitcoin (BTC) koers niet veel doet, het klinkt misschien onmogelijk. Toch wist de altcoin axie infinity (AXS) deze stijging in deze ietwat saaie periode neer te zetten. Waar komt deze stijging vandaan, en wat is Axie Infinity überhaupt? In Timo’s Take van deze week probeer ik deze vragen voor je te beantwoorden!
Pokémon, maar dan met een échte economie
Axie Infinity is een spel dat geïnspireerd is door Pokémon. Het draait om cartoonachtige beestjes, Axie’s genaamd, die leven in een virtuele wereld. De spelers kunnen deze Axie’s verzamelen, trainen en inzetten in gevechten met andere Axie’s. Een spel waarvan er al zoveel van zijn, zou je dus denken.
Maar het grote verschil is dat Axie Infinity gebaseerd is op non-fungible tokens (NFT’s). Dit zijn crypto tokens die dankzij blockchain-technologie ook echt uniek zijn. Elke Axie wordt door een NFT vertegenwoordigd op de blockchain. Daarnaast kunnen spelers ook stukken virtuele grond bezitten. Heb jij zo’n Axie of stuk grond in je wallet zitten, dan is het ook echt van jou. Zoals je misschien op Crypto Insiders hebt gelezen is de NFT-markt aardig ingekakt. Maar waarom wist Axie Infinity alsnog zo ontzettend hard te groeien?
Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het een play-to-earn spel is. Binnen het spel vinden we een echte economie waar waarde wordt uitgewisseld door Axie’s te verkopen, uit te lenen en te fokken. Spelers kunnen dus ook echt geld verdienen door het spel te spelen, en geld is en blijft natuurlijk een grote aantrekkingskracht voor mensen. Zo zorgt het spel voor veel mensen op de Filippijnen voor brood op de plank tijdens de huidige pandemie.
Axie Infinity, een spel of investering?
Als je filmpjes en afbeeldingen van Axie Infinity ziet, zou je misschien denken dat het een simpel internetspelletje is dat je direct kan beginnen te spelen. Axie Infinity is naast een spelletje echter ook een serieuze investering. Je hebt namelijk drie Axie’s nodig om een team te vormen voordat je kan beginnen.
En daar zullen velen afhaken. De goedkoopste Axie is op dit moment namelijk 310 euro. Kortom, voordat je kan beginnen dien je 930 euro in te leggen. Vergeet echter niet dat deze investering in je Axie’s blijft zitten. En met je Axie’s kun je natuurlijk ook weer geld verdienen. Toch blijft het belangrijk om te beseffen dat het nog altijd om een investering gaat en dus is voorzichtigheid geboden.
Axie infinity (AXS) zelf is de governance token van het ecosysteem. Spelers kunnen AXS gebruiken om breeding fees te betalen, de kosten om Axie’s te fokken. In de toekomst zal de token ook gebruikt gaan worden om te stemmen over ontwikkelingen binnen het ecosysteem. Is het nog slim om AXS na zijn stijging van bijna 2.000% te kopen? Investeerders en handelaren hanteren vaak de vuistregel “don’t chase green candles” die ook in dit geval toepasselijk lijkt. Toch zal het interessant worden om te zien tot wat deze crypto-gaming sector uit gaat groeien!
The post Analyse: Timo’s Take: Axie Infinity (AXS) koers stijgt met 1.800%, maar wat is het eigenlijk?
appeared first on Crypto-Insiders.