Tornado Cash verbannen in de VS, maar werkt dit verbod wel?

Deze week werd de bekende crypto-mixer Tornado Cash in de Verenigde Staten als het ware verbannen. Deze crypto-mixer stond erom bekend om verschillende crypto transacties samen te voegen om zo de oorsprong van de cryptomunten te verhullen. Een anonieme gebruikers heeft sinds het verbod echter al op een ludieke manier aangetoond dat het verbod wellicht niet of nauwelijks gehandhaafd kan worden.

Tornado Cash

Door het de facto verbod van de Amerikaanse overheid op Tornado Cash is het voor Amerikaanse staatsburgers niet langer toegestaan om gebruik te maken van de dienst. Eerder dit jaar werd al een andere crypto mixer, Blender.io, in de Verenigde Staten verboden.

Deze aanval op crypto mixers vanuit de overheid heeft alles te maken met het feit dat crypto mixers disproportioneel vaak worden gebruikt door criminelen. Zo werd een tijdje terug duidelijk dat Blender.io werd gebruikt door de beruchte Noord-Koreaanse hackers Lazarus Group. Het is daarom niet geheel verrassend dat de Amerikaanse autoriteiten de jacht openden op crypto mixers.

Het ‘dusten’ van beroemdheden

Er bestaat echter een hoop twijfel over de daadwerkelijke handhaving van het verbod. Dit lijkt op het eerste gezicht vrijwel onmogelijk, waardoor het verbod eigenlijk ook helemaal geen zin heeft. Een anonieme gebruiker heeft dit op een extreem interessante wijze tentoongesteld.

Hij heeft namelijk een groot aantal beroemdheden, waaronder Steve Aoki, Jimmy Fallon, Coinbase CEO Brian Armstrong en anderen ‘gedust’. Dusten betekent in dit geval dat de anonieme persoon al deze beroemdheden een klein beetje cryptocurrency heeft toegestuurd via Tornado Cash. Hoogstwaarschijnlijk werd deze ludieke actie uitgevoerd om te bewijzen dat het verbod op Tornado Cash totaal nutteloos is.

Het is nu illegaal voor Amerikaanse burgers om te communiceren met Tornado Cash, en dat kan het ontvangen van geld van adressen met behulp van de app omvatten. Maar in werkelijkheid is het onmogelijk om andere mensen te stoppen dat zij crypto naar je wallet adres sturen als deze wallet publiekelijk bekend is.

The post Analyse: Tornado Cash verbannen in de VS, maar werkt dit verbod wel?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht