Vraag naar bitcoin (BTC) en crypto is vele malen groter dan verwacht, zegt PayPal CEO

Dan Schulman, CEO van de populaire online betalingsdienst PayPal, meldt dat de vraag naar crypto op het betalingsplatform een “veelvoud” is van wat het bedrijf aanvankelijk had verwacht. Dat meldt de CEO in een interview met TIME magazine, gepubliceerd op 25 april.

PayPal biedt sinds vorig jaar de mogelijkheid aan om crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) via het platform te kopen, verkopen en te bewaren. Het nieuws ging destijds gepaard met enorme koersstijging van de grootste cryptocurrencies.

“De vraag aan de crypto-kant is een veelvoud van we aanvankelijk hadden verwacht. Er is veel enthousiasme.”

Aldus Schulman. Verder meldt de CEO dat crypto onderdeel is van de “komst van digitale betalingen.” Volgens Schulman heeft de coronapandemie deze digitalisatie buitengewoon versneld en over 10 jaar zal er een enorme daling zijn in het gebruik van contant geld en credit cards.

“In de komende 5 tot 10 jaar zal je meer veranderingen in het financiële systeem zien dan in de afgelopen 10 tot 20 jaar.”

Shulman zegt dat huidige financiële systemen snel zullen verouderen door hun langzame transactiesnelheden en hoge kosten. Hij verwacht dat de meeste financiële handelingen in de komende jaren bijna exclusief via smartphones zullen verlopen en “superapps.” Ook centrale banken zullen volgens de CEO hun monetaire beleid moeten herzien:

“Wanneer al deze dingen beginnen te gebeuren, moeten centrale banken ook het monetaire beleid heroverwegen, omdat je niet zomaar meer papiergeld in het systeem kunt uitgeven omdat mensen geen papiergeld gebruiken.”

Vorige week lanceerde Venmo, de mobiele peer-to-peer (P2P) betaalapp van PayPal, zijn handelsdienst voor crypto aan meer dan 70 miljoen gebruikers.

The post Analyse: Vraag naar bitcoin (BTC) en crypto is vele malen groter dan verwacht, zegt PayPal CEO
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht