De totale marketcap van de cryptomarkt heeft vandaag weer moeten inleveren. Dit betekent dat over de hele linie, de koersen aan het dalen zijn. Maar waarom vandaag? Is er iets aan de hand?

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Rente wordt niet verlaagd

Ten eerste verwachten beleggers dat de Amerikaanse centrale bank (de Federal Reserve) de rente niet zal verlagen dit jaar. Normaal gesproken zorgt een lagere rente ervoor dat mensen meer risico durven te nemen met hun geld. Omdat die verlaging nu niet op de planning staat, is de drang om te investeren in crypto afgenomen.

De CME Fed Watch-tool zegt dat er een kans van 97% is dat de rente na de bijeenkomst van mei hetzelfde blijft.

Staatsobligaties en goud

Daarnaast stijgt de rente op Amerikaanse staatsobligaties. Dit maakt deze obligaties aantrekkelijker voor beleggers, omdat ze hiermee een gegarandeerd rendement krijgen. Hierdoor stroomt er juist geld weg van risicovollere investeringen zoals crypto’s.

Dit geldt niet alleen voor staatsobligaties, het gaat ook goed met goud. In de ogen van de traditionele investeerder, wordt goud al eeuwenlang gezien als een betrouwbare opslag van waarde. Door de eeuwen heen heeft goud bewezen niet gebonden te zijn aan de wisselende economische omstandigheden van een land of regio.

Crypto’s worden juist gezien als een risicovollere belegging. De koersen zijn vaak erg volatiel, wat betekent dat ze snel kunnen stijgen en dalen. In het huidige economische klimaat van stagnerende rente en inflatie, kiezen beleggers op dit moment voor de zekerheid van goud.

Liquidaties alom

Sommige handelaren hebben zelfs al besloten hun investeringen te verkopen, wat de koers verder naar beneden drukt.

Data van Coinglass laat zien dat de afgelopen 24 uur meer dan 245 miljoen dollar aan longposities is geliquideerd, hiervan komt een kwart van Bitcoin. Daarnaast wordt er steeds minder grof geld in Bitcoin ETF’s gepompt.

Het is dus met name het sentiment op de traditionele beurs dat de crypto-markt vandaag beïnvloedt.

The post Waarom daalt jouw favoriete crypto vandaag? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!