Waarom de metaverse een enorme kans is voor crypto

Dat de hype omtrent de “metaverse” is aangeslagen, mag ondertussen duidelijk zijn. Ook Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, ziet enorme potentie in deze exploderende markt. Dat meldt het bedrijf in een nieuw rapport, genaamd “The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies.”

De metaverse refereert naar een nog niet bestaand virtueel netwerk. Dat kunnen 3D virtual reality (VR) werelden zijn of augmented reality (AR) werelden. Dat kan een afgesloten gecentraliseerd netwerk zijn, zoals Facebook nu aan werkt, of een open en gedecentraliseerd netwerk gebouwd met blockchain-technologie, zoals we in de crypto-wereld zien opkomen.

Metaverse & Crypto

Grayscale meldt dat projecten als Decentraland aan zo’n open metaverse werken waar gebruikers met elkaar games kunnen spelen en MANA kunnen verdienen. Deze crypto kan vervolgens gebruikt worden om non-fungible tokens (NFT’s) te kopen, om digitaal onroerend goed te kopen of om mee te stemmen in het bestuur van het project.

Volgens Grayscale trekt deze Web 3.0 internetevolutie nu ook grote Web 2.0 bedrijven aan als Facebook. Facebook veranderde onlangs van naam naar “Meta” om op deze markt in te spelen. Grayscale verwacht dat andere bedrijven mee zullen doen om concurrerend te blijven en dat zal leiden tot een golf van nieuwe investeringen, ook in metaverse crypto.

Grayscale schat dat alleen al de inkomsten uit virtuele game-werelden kan groeien van $180 miljard in 2020 naar $400 miljard in 2025. De vermogensbeheerder denkt dat de metaverse zelfs tot een jaarlijkse omzet van $1 biljoen kan leiden en kan concurreren met Web 2.0 bedrijven, die een marktwaarde hebben van ongeveer $15 biljoen.

De vermogensbeheerder meldt daarnaast dat het aantal gebruikers sinds 2020 al met 10 keer is gegroeid en sinds deze zomer op minstens 50.000 uitkomt. Ondertussen zien we dat de koersen van veel crypto verbonden aan de metaverse de laatste tijd keihard stijgen en ook vandaag weer nieuwe all-time highs (ATH’s) vestigen.

The post Analyse: Waarom de metaverse een enorme kans is voor crypto
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht