Bitcoin beurs Coinbase sluit deal met Adidas, focus op metaverse?

Enkele dagen geleden was op Crypto Insiders te lezen over een cryptische tweet van Adidas, het beroemde schoenenmerk. Het bedrijf hintte dat het wellicht wil wagen aan de opkomende “metaverse” wereld samen met Sandbox (SAND).

Gisterenavond maakte Adidas Originals plotseling via Twitter bekend dat het een samenwerkingsverband heeft gesloten met Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange.

“Waarschijnlijk niets,” aldus het Twitteraccount van Adidas. Het is inmiddels een populaire sarcastische uitdrukking in de crypto community.

Adidas suggereert hiermee dat de samenwerking wellicht juist wel van grote betekenis kan zijn, echter zullen we moeten afwachten of dat ook echt het geval is. Er zijn namelijk geen verdere details bekendgemaakt over de samenwerking.

Coinbase heeft de samenwerking wel bevestigt via Twitter met “welkom op het feest, partner!”

NFT & Metaverse

De kans lijkt groot dat de samenwerking betrekking zal hebben op non-fungible tokens (NFT’s). Coinbase wil zich namelijk verder gaan richten op deze opkomende crypto. Onlangs zei de CEO dat hij verwacht dat de NFT handel op zijn bitcoin (BTC) beurs wellicht net zo groot, als niet groter, wordt dan de handel in crypto.

Nike kondigde al helemaal terug in 2019 aan dat het schoenen wil “tokeniseren” met behulp van NFT’s op Ethereum (ETH). Wellicht dat Adidas ook zoiets dergelijks van plan is, maar dan meer gericht op de metaverse.

In de toekomst zullen we waarschijnlijk twee soorten metaverses zien: een gesloten netwerk, waar bijvoorbeeld Facebook aan werkt, en meer openbare netwerken zoals we in de crypto-wereld zien opkomen. Volgens NFT-fan gmoney.eth toont Adidas hiermee aan dat het zich aansluit bij het tweede kamp. Het bericht werd vervolgens door Adidas geretweet:

Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat ook Grayscale, de enorme cryptocurrency vermogensbeheerder, veel potentie ziet in de metaverse markt. De hype omtrent de metaverse is ook terug te zien in de koersen. Veel metaverse gerelateerde tokens behaalde vandaag weer nieuwe all-time highs (ATH’s)

The post Analyse: Bitcoin beurs Coinbase sluit deal met Adidas, focus op metaverse?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht