Wat is de beste beleggingsstrategie?

Het was een interessant jaar voor Bitcoin en de hele markt voor cryptocurrency. De cryptomarkt verliest dit jaar het merendeel van zijn winst voor 2017 , omdat er marktcorrecties zijn ingezet . Door deze verliezen hebben veel beleggers moeilijke beslissingen moeten nemen. Zoals wanneer Bitcoins moeten worden verkocht en moet ik nu Bitcoin kopen? Het belangrijkste om te onthouden is dat er niet één bepaalde stijl van beleggen is die bij iedereen past.

Kies uw strategie

Als het gaat om investeren in Bitcoin, zijn er een aantal populaire strategieën om te volgen. Uiteindelijk kan het zijn dat een combinatie voor u het beste werkt. Dit is normaal en het vinden van de juiste balans verhoogt uw ROI (Return On Investment) en vermindert uw stressniveau in tijden van marktcorrecties. Laten we twee populaire Bitcoin-handelsstrategieën onderzoeken.

Lange termijn: HODL

De Bitcoin HODL (vasthouden voor een lange periode) community is sterk en waarom zou dat niet zo zijn? Bitcoin is ‘s werelds eerste succesvolle cryptocurrency. Afgezien van het feit dat het de wereld heeft geïntroduceerd in blockchain-technologie, is er ook een sociale en economische vrijheid verbonden aan deze cryptocurrency.

HODLers geloven in de onderliggende zoektocht van Bitcoin om de wereld te bevrijden van een corrupt en schandelijk financieel systeem. Bovendien zijn zij van mening dat Bitcoin op de lange termijn altijd een waardevermeerdering zal zien. Aangezien er minder dan vier miljoen Bitcoin over zijn om te worden gekocht, is de schaarste van dit digitale middel duidelijk.

Korte termijn: Daghandel

Daghandel is een meer actieve benadering van cryptocurrency. Daghandelaren willen winst boeken op basis van hun marktbegrip, in plaats van hun Bitcoin HODLen. Voor deze beleggers is het essentieel om gebruik te maken van de beste marktinstrumenten. Geavanceerde marktanalyses en trading bots zijn twee perfecte voorbeelden van populaire daghandelshulpmiddelen die uw ROI kunnen verbeteren.

Versterk je positie

Daghandelaren verdienen hun winst in tijden van volatiliteit. Een slimme daghandelaar weet winst te maken, zelfs als de markt instort. In een bear market scenario zullen deze handelaren hun positie versterken. Deze handelsstrategie vereist dat u uw Bitcoin aan het begin van een marktdaling verkoopt en Bitcoin tegen een lagere prijs opnieuw koopt zodra de markt uitbodemt. Het resultaat: meer Bitcoin. Deze strategie is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Combo-methode

Veel beleggers gebruiken een combinatie van deze tactieken om het doel te bereiken hun Bitcoin-bezit te vergroten. Deze beleggers behouden hun Bitcoin tot belangrijke marktaanpassingen. Als een crypto-belegger is het belangrijk om nieuwe ontwikkelingen in de crypto-markt te monitoren. In theorie is het eenvoudiger om een ​​bearmarkt te voorspellen dan een bullmarkt.

Vergeet niet dat de crypto-markt voor veel beleggers nog nieuw is en slechte media FUD kunnen verspreiden (angst, onzekerheid en twijfel), wat een uitverkoop veroorzaakt door bezorgde beleggers. Als u bijvoorbeeld morgen wakker wordt en Bitcoin invoert in de nieuwszoekmachine van Google en de eerste drie pagina’s met verhalen negatief zijn, is de kans groot dat hierdoor de prijs van Bitcoin daalt. Hoe veel? Niemand weet het.

Vergelijken van marktcycli

Hoewel niemand precies kan raden hoe krachtig het tij zal zijn, kunnen ze verwijzen naar de voorgaande activiteit van het jaar om een ​​algemeen beeld te krijgen van wanneer de marktactiviteit toeneemt of afneemt. Bitcoin is nu 10 jaar oud en er is dus genoeg marktonderzoek dat kan worden geëvalueerd om een ​​beter begrip van de marktcycli van Bitcoin te krijgen.

Recente marktstabilisatie

De markt lijkt te stabiliseren met volatiliteit op het laagste niveau in jaren. Betekent dit dat Bitcoin stabiel is? Waarschijnlijk niet. Bitcoin ervaart meestal volatiliteit als gevolg van dit type marktgedrag. In de meeste gevallen volgt een bull-markt.

 

 

Bron: www.coincentral.com

Deel dit bericht