NEO strijd voor decentralisatie is nog niet voorbij

Netwerkknooppunten

De NEO Foundation heeft er lang aan gewerkt om ervoor te zorgen dat het netwerk volledig gedecentraliseerd is. Het nieuwste van de organisatie is dat het klaar is om tenminste vier van zijn zeven knooppunten te decentraliseren. NEO heeft in totaal zeven knooppunten, waarvan er vijf worden beheerd door de NEO Foundation. Eén van de knooppunten is momenteel open voor aanmelding. Geïnteresseerde partijen die het knooppunt willen uitvoeren hebben nog steeds de mogelijkheid dit te doen.

In een persbericht dat op 5 december naar nieuwsmedia werd gestuurd , zei het netwerk dat de decentralisatie zal plaatsvinden met behulp van een “selectieproces”. De directeur van Research and Development van NEO Global Development zei in een opmerking:

“NEO is aan zijn volgende fase begonnen, die meer publieke betrokkenheid zal zien bij inspanningen voor meer decentralisatie.”

Terwijl de NEO Foundation momenteel vijf van de zeven knooppunten beheert, worden de resterende twee beheerd door het Nederlandse telecombedrijf KPN en de stad Zion. De Foundation zegt dat ze van plan zijn vier van de vijf knooppunten door verschillende partijen te laten runnen. Eerst moeten aanvragers echter een “screening-proces” doorlopen naast het voltooien van een proefperiode van zes maanden met behulp van het NEO-testnet. Het persbericht voegt toe:

“… nadat de eerste zeven consensusknooppunten zijn geselecteerd, zou het volgende aantal consensusknooppunten 10, dan 13, enzovoort moeten zijn. Zodra de zeven bestaande consensusknooppunten volledig gedecentraliseerd zijn, zal het aantal consensusknopen waarschijnlijk toenemen. Dit door extra selectiecycli naar goeddunken van de NEO Foundation. “

Op het moment van schrijven handelt NEO op $ 6,33 na een daling van 1,54% op de dag. De cryptocurrency van $ 409 miljoen heeft een handelsvolume van 24 uur van $ 131 miljoen. En een circulerend aanbod van 65 miljoen NEO-munten en een totaalaanbod van 100 miljoen NEO-munten.