De prijs van Solana (SOL) bereikte kortstondig een hoogtepunt boven de $200 voordat hij in de afgelopen week weer daalde. Deze schommeling heeft de markt in beweging gebracht en de grote spelers laten nu van zich horen. In de afgelopen dag zijn er enkele opvallende transacties geweest van grote SOL-investeerders, en waar zij hun geld naartoe hebben gestuurd, kan een indicatie geven van hun huidige kijk op de markt.

De whalebewegingen begonnen op maandag, toen de markt begon te vertragen en de Solana-prijs onder de $190 daalde. Het on-chain data tracking platform Whale Alert rapporteerde deze transacties, waarvan een aantal leken plaats te vinden vlak naast elkaar.

De eerste transactie omvatte 993.453 SOL met een waarde van $189,55 miljoen op dat moment. Enkele minuten later meldde de tracker de beweging van nog eens 1.895.729 SOL ter waarde van $361,7 miljoen. Niet lang daarna werd een derde transactie gemeld met 1.096.940 SOL ter waarde van $209,29 miljoen. Vervolgens was de laatste transactie in deze reeks 1 miljoen SOL, gewaardeerd op $190 miljoen op het moment van de transactie.

Alle Solana-transacties kwamen van onbekende wallets en gingen naar eveneens onbekende wallets. Dit betekent dat de eigenaars van deze wallets niet openbaar bekend zijn en hun adressen niet zijn geïdentificeerd. In dit scenario zou kunnen worden geïmpliceerd dat deze whales hun tokens buiten de beurs om verkopen om zo de impact van hun verkoop op de markt te minimaliseren, maar het is ook mogelijk dat ze simpelweg hun munten herverdelen.

Niettemin stopten de whale-bewegingen hier niet. Een paar uur later rapporteerde de on-chain tracker opnieuw enorme SOL-transacties. Dit keer verplaatste een whale 149.999 SOL ter waarde van iets meer dan $27,79 miljoen van een onbekende wallet naar de Binance-beurs.

Deze transactie verschilt van de vorige vier transacties doordat de bestemming een cryptobeurs is. Gewoonlijk verplaatsen investeerders hun munten naar beurzen zoals Binance om ze te verkopen, en een verkoop van $27,79 miljoen zou aanzienlijke druk op de SOL-prijs kunnen uitoefenen.

De daaropvolgende whaletransactie die werd gemeld, bracht echter een positiever beeld met zich mee. Hierbij werd 146.121 SOL ter waarde van $26,83 miljoen verplaatst van de Kraken-beurs naar een onbekende wallet. Het lijkt erop dat de whale zijn munten opneemt voor veilige bewaring terwijl hij wacht op betere prijzen, wat de verkoopdruk op het activum vermindert.

Hoewel deze bewegingen van de whales plaatsvinden, houdt de SOL-prijs zich behoorlijk goed staande. Als de verkoopdruk blijft afnemen en de druk van de prijsdaling van Bitcoin eindelijk wordt opgeheven, zou de SOL-prijs snel weer boven de $200 kunnen stijgen.

Solana price chart from Tradingview.com

Het bericht Whales bewegen honderden miljoenen aan Solana (SOL) verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!