Zal Bitcoin opnieuw crashen zoals in 2017?

Zal Bitcoin opnieuw crashen zoals in 2017?

Bitcoin crash? De afgelopen dagen waren interessant voor liefhebbers van cryptocurrency. In feite deden de afgelopen dagen me denken aan 2017.

Het herinnerde me eraan hoeveel mensen hun spaargeld beleggen in iets dat ze ofwel niet volledig begrijpen, of op een manier beleggen die geen risicobeheer omvat.

Bitcoin zag een daling vanaf zijn recente top van 58.640 dollar, helemaal naar 45.500 dollar en wordt momenteel verhandeld op 49.200 dollar.

Als je nieuw bent op de markt, begrijp ik heel goed dat dit frustrerend, moeilijk te begrijpen of zelfs beangstigend kan zijn.

Ik kocht mijn eerste Bitcoin op 19-jarige leeftijd in 2017, voor een prijs van $2.000. Ik herinner me dat ik mijn Bitcoin een paar dagen later verkocht aan $1.500 nadat ik het met 25% zag ‘crashen’, om vervolgens een kleinere hoeveelheid BTC terug te kopen aan een prijs van $2.500 per Bitcoin.

Om zoiets te proberen te voorkomen, schreven wij een post die allerlei beginnersfouten bevat die ik je zou aanraden om te bekijken als je jezelf in een soortgelijke situatie bevindt:

Wat zijn enkele van de meest voorkomende beginnersfouten van cryptocurrency trading?

Denk ik dat Bitcoin weer gaat ‘crashen’?

Dit hangt er helemaal vanaf wat u als een ‘crash’ beschouwt. Zoals, alles wat er de afgelopen dagen is gebeurd is voor mij een kleine correctie in een bull markt.

Voor mij spreekt geld. En, als je de grote geldstromen volgt, is het duidelijk dat grote institutionele beleggers en bedrijven geïnteresseerd zijn in het kopen van Bitcoin.

Neem bijvoorbeeld Michael Saylor: ”CRYPTOCURRENCY MicroStrategy CEO says bitcoin will one day have $100 trillion market value even as price dives”, of Elon Musk: Tesla koop $1,5 miljard aan Bitcoin.

Ik geloof sterk dat Bitcoin weer $30.000 of $40.000 gaat zien. Dit is echter speculatie op de korte termijn en ik denk dat er genoeg geld aan de zijlijn staat te wachten om wat Bitcoin op te pikken tegen deze prijzen, om het vervolgens te zien stijgen naar een prijs van $100.000-200.000 per stuk.

Er zijn genoeg traditionele financiële mensen die de waarde of het nut van Bitcoin niet kunnen begrijpen. Het is gewoon een digitaal getal en het heeft geen echte waarde, toch?

Voor mij is dat een onwetende gedachte en een grote vergissing. In een wereld waarin de overheid een onbeperkte hoeveelheid geld kan drukken om de wereldeconomie te ‘ondersteunen’, zijn digitale valuta’s met een beperkte voorraad voor mij de grootste en meest veelbelovende hedge die men kan hebben tegen een systeem dat op de lange termijn gedoemd is te falen. En, voor mensen van mijn generatie geloof ik dat dit een kans biedt die we niet meer hebben gezien sinds het begin van het internet.

Conclusie

Eerlijk gezegd zou ik uren kunnen schrijven over de marktomstandigheden. Ik wil dit echter kort houden. Als je, net als ik, gelooft dat Bitcoin een sterke hedge en kansen biedt voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Negeer dan de kortetermijnprijsactie en richt je op de langetermijnkansen.

Benjamin Graham schreef meerdere boeken over ‘Mr. Market’, en het is zeker mogelijk om Mr. Market te verslaan.

Mr. Market is een karakter die werd gecreëerd door belegger Benjamin Graham om de volgens hem irrationele of tegenstrijdige eigenschappen van de aandelenmarkt te beschrijven en de risico’s van het volgen van groepsdenken. Mr. Market werd voor het eerst geïntroduceerd in zijn boek uit 1949, The Intelligent Investor”.

Lees: https://en.wikipedia.org/wiki/Mr._Market en ik weet zeker dat dit je een nieuwe kijk op de marktprijzen biedt en dips eerder als kansen ziet dan als iets slechts.

Wil je zelf bitcoin kopen?

kijk even op onderstaande link waar je het beste bitcoin kan kopen.

Bitcoin kopen

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Door Marco van den Heuvel

Het bericht Zal Bitcoin opnieuw crashen zoals in 2017? verscheen eerst op CryptoBieb.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

 

Deel dit bericht