Finst is een revolutionaire nieuwe cryptobeurs van 2023, gevestigd in hartje Amsterdam. Finst wil de concurrentie aangaan met andere populaire Nederlandse platformen, zoals Bitvavo, Coinmerce en Bitcoin Meester.
Na het succesvol afronden van de registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), ligt hun primaire focus zich op transparantie en lage transactiekosten – die slechts 0,15% bedragen! Dit maakt Finst een van de meest aantrekkelijke exchanges in Nederland als het gaat om kosteneffecientie.
Waarom Finst?
Voor handelaren en investeerders in cryptocurrencies is het soms lastig om door de bomen het bos te zien als het gaat om welke exchange je moet kiezen. Vandaar dat we een aantal voordelen van Finst onder elkaar gezet hebben. Deze voordelen worden verderop in het artikel verder uitgelegd.
- Oud managers van DEGIRO – Ze weten hoe de beleggingsmarkt werkt en spelen hier goed op in.
- Veiligheid staat hoog in het vaandel – Ze werken samen met Fireblocks.
- Goedkoopste Nederlandse beurs – 0,15% op elke transactie!
- Veel realtime data – Finst biedt een duidelijk overzicht van je winst en verlies.
Oud managers van DEGIRO
Finst is opgericht door twee ervaren mannen, namelijk Julien Vallet en Marcel Putina, die beiden oud Senior managers zijn van het bekende aandelenplatform DEGIRO. Samen met andere medewerkers van DEGIRO hebben ze aan het platform gebouwd. Met behulp van deze exchange stellen ze beleggers, ongeacht hun ervaring of kennis, in staat om op een veilige en transparante manier volledige controle te houden over hun transacties.
Is Finst veilig?
Een belangrijk topic op dit moment is natuurlijk veiligheid. Finst is daarom ook toegewijd aan het bieden van een platform die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Bewijs hiervan is dat het samen is gaan werken met Fireblocks, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opslaan van digitale activa. Finst maakt daarnaast ook gebruik van Bunq, een Nederlands-gereguleerde bank voor het bewaren van geld en investeert aanzienlijk in corporate governance en beveiliging om risico’s tot een minimum te reduceren. Tot slot houdt De Nederlandsche Bank (DNB) toezicht op Finst om witwassen, terrorismefinanciering en de naleving van de Sanctiewet van 1977 te voorkomen.
Transactiekosten bij Finst
Finst stelt dat ze de goedkoopste fees in Nederland aanbieden. We hebben dit uiteraard onderzocht en dit klopt ook. Bij Finst betaal je slechts 0,15%, wat een fractie is van de 0,25% die je bij Bitvavo betaald. Uiteraard moet hieraan wel toegevoegd worden dat gebruikers die veel handelen op Bitvavo nog een korting kunnen krijgen op hun kosten.
Finst maakt handelen inzichtelijk
Finst maakt het analyseren van je portfolio in real-time eenvoudig. Via de Finst app en webapplicatie kunnen handelaren bijvoorbeeld snel hun Average Purchase Price (APP) bepalen voor een Bitcoin-positie of een andere digitale asset.
APP is de gewogen gemiddelde aankoopprijs van die positie vanaf het moment van opening tot nu. Verkoop je tegen een hogere prijs dan je APP, dan maak je winst; verkoop je tegen een lagere prijs dan je APP, dan wordt er verlies geleden. Met de intuïtieve interface van Finst wordt dit duidelijk en eenvoudig te begrijpen.
Met de metrics die Finst toont op zijn platform, kunnen lange termijnbeleggers én professionele handelaren veel waarde uit het platform halen. Dit onderscheidt Finst van andere platforms en maakt het tot een aantrekkelijke optie voor beide partijen.
Aantal cryptomunten
In vergelijking met andere Nederlandse spelers heeft Finst slechts een beperkte selectie aan cryptomunten, meer precies 30+ verschillende cryptocoins. Dit is minder dan de 200 coins die concurrenten standaard bieden, maar voor beginnende beleggers zijn er toch al genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Wij denken dat in 2023 Finst langzaam meer cryptomunten zal toevoegen op het platform.
Aanmelden bij Finst
Registreren bij Finst is eenvoudig en kan binnen vijf minuten worden voltooid. Aanmeldingen moeten echter altijd via de mobiele applicatie worden gedaan. Nadat je deze hebt gedownload, dien je jouw emailadres te verifiëren, waarna het vereist is dat je ook jouw telefoonnummer verifieert en foto’s maakt van zowel jouw identiteitsbewijs en van jezelf om volledige toegang te krijgen tot de applicatie.
Je bent bijna klaar om toegang te verkrijgen tot het handelsplatform van Finst. Er resteren nog maarliefst twee stappen: Finst vraagt namelijk naar de reden waarom jij het platform wilt gebruiken, alsook hoeveel geld je jaarlijks op de beurs wilt storten.
Het enige wat je nu nog rest is om geld op je account te storten en het platform te gebruiken. Dit kan gemakkelijk via iDeal en al vanaf €10!
Crypto kopen op Finst
Zodra je geld op je account gestort hebt, kan je natuurlijk niet wachten om crypto te kopen op Finst. Op het platform koop je gemakkelijk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) of 30+ andere cryptocurrencies. Je bent slechts enkele drukken op de knop verwijderd van je eerste aankoop op Finst.
Het kopen van crypto op Finst verloopt ongeveer hetzelfde als bij concurrerende platform. Het belangrijkste verschil is echter dat we met Finst nog geen gebruik kunnen maken van meer geavanceerde handelsstrategieën, zoals limietorders om crypto te kopen of verkopen. Zodoende word er altijd uitgegaan van de marktomstandigheden die aangevoerd worden via ‘markt orders’. Gelukkig zullen hiervoor in de toekomst alternatieve mogelijkheden ontwikkeld worden.
Het bericht Finst review 2023 – De goedkoopste beurs van Nederland? verscheen eerst op CryptoBenelux.