ADALend bouwt als onderdeel van het Cardano-ecosysteem een gedecentraliseerd en schaalbaar uitleenprotocol. Deze zal door de Cardano community worden gereguleerd. Een nieuwe generatie van flexibele financiële diensten voor de markten van digitale activa zal worden aangedreven door het ADALend-protocol. Dit protocol zal een fundament bieden voor snelle goedkeuring van leningen, geautomatiseerde zekerheidsstelling, vertrouwensloze bewaring en liquiditeit in de markten van crypto activa.
ADALend introduceert on-demand lending
Het Defi-landschap wordt steeds meer gebruikt. Momenteel zijn er meer dan 80 miljard dollar aan activa in dit ecosysteem opgesloten. Zelfs met deze enorme groei, blijven de spelers geconfronteerd met uitdagingen die moeten worden aangepakt om de groei te bestendigen.
Ten eerste kan de Defi-industrie alleen in stand worden gehouden als zowel kredietnemers als -gevers het de moeite waard vinden om eraan deel te nemen. In sommige gevallen zijn de totale opbrengsten voor de kredietverstrekkers slecht, wat hen ervan weerhoudt deel te nemen. Ten tweede kunnen de kredietnemers slechts leningen krijgen op basis van het aantal tegoeden dat op een bepaald ogenblik is ingelegd. Liquiditeit is dus een probleem.
ADALend tracht deze problemen aan te pakken door kredietverstrekkers aan te moedigen leningen op zijn platform te verstrekken en zo de liquiditeit te verbeteren. Het platform zal ook enkel de veiligste orakels gebruiken om gegevens op te halen.
Het platform zal zowel ChainLink als Ergo orakels gebruiken om data op te halen voor haar klanten. Het gebruik van deze twee orakels verhoogt de efficiëntie en is ook veiliger. Token houders zullen inspraak hebben in de richting van het protocol.
ADALend gaat on-demand lending aanbieden waarbij leners toegang kunnen krijgen tot leningen op basis van het onderpand dat ze hebben. De leners kunnen ook hun onderpand waarderen en dit gebruiken om het aantal leningen aan te geven waartoe ze toegang zouden willen hebben.
De kracht van Cardano
Cardano (ADA) is een blockchain-platform met verschillende mogelijkheden dat het ADALend-protocol zal aandrijven. Cardano (ADA) maakt gebruik van een geavanceerde technologie om een schaalbare, transparante en veerkrachtige cryptocurrency te produceren.
Cardano is de afgelopen jaren snel gegroeid en ontwikkeld, net zoals vele andere bekende cryptomunten. Dit omdat het een publiek toegankelijk blockchain-netwerk is. In 2017 heeft Charlies Hoskinson samen met Input Output Hong Kong (IOHK) het raamwerk gelegd voor de meest vitale blockchain asset van de derde generatie die nu op de markt beschikbaar is.
Daarnaast heeft ADA een goed georganiseerd team en heeft het bedrijf een duidelijk omschreven plan voor de toekomstige ontwikkeling van de projecten van het bedrijf. Met zijn enorme schaalbaarheidspotentieel en de mogelijkheid om gedecentraliseerde toepassingen (dApps) te bouwen, is de blockchain een robuuste technologie die op vele gebieden voldoet aan de toekomstige eisen.
ADALend verkiest Cardano boven AAVE
Het platform is gebouwd op de Cardano-blockchain, voornamelijk omdat er onder crypto-gebruikers een groeiende belangstelling is voor het Cardano-platform.
ADALend koos Cardano als de primaire blockchain om het DeFi systeem aan te drijven en niet AAVE, dat op Ethereum is gebaseerd. De reden hiervoor is omdat Cardano aanzienlijk goedkoper is om contracten te verzenden, te ontvangen en te initiëren.
Transactiekosten op het Cardano-netwerk zijn ook betaalbaar en goedkoop in vergelijking met andere netwerken zoals Ethereum Blockchain.
In 2021 steeg de prijs van Ethereum-gas, hierdoor realiseerden veel ontevreden gebruikers dat vergoedingen een ernstig probleem was voor diegenen die op dat moment het AAVE-protocol gebruikte. Volgens BitInfoCharts liepen de gemiddelde transactiekosten in 2020 en 2021 in sommige gevallen op tot 80 dollar.
Daarentegen blijven de kosten van Cardano laag in vergelijking met andere cryptocurrencies. Met name door door het dual-layer ontwerp van het netwerk, dat berekeningen isoleert van settlements.
Er is ook optimale veiligheid op de Cardano blockchain omdat het de marktleider is in Proof of Stake. Dit helpt het om absolute veiligheid te bieden aan al zijn gebruikers. Ethereum is nog steeds inefficient in vergelijking met de Cardano-blockchain. Omdat het nog steeds een Proof-of-Work (PoW) blockchain gebruikt.
Cardano daarentegen gebruikt een Proof-of-Stake (PoS) systeem dat dezelfde vergoedingsprincipes volgt als het Ethereum-netwerk. Maar ten opzichte van de Ethereum blockchain, kan Cardano blockchain een aanzienlijk groter aantal transacties verwerken.
Ook maakt Cardano gebruik van het Ouroboros-consensusalgoritme, dat een Proof-of-Stake-consensussysteem is. ADA-houders kunnen hun activa delegeren om het netwerk te beveiligen. Deze gesloten-lusbenadering maximaliseert de efficiëntie waar de netwerkbronnen mee worden gebruikt. Het resultaat is een aanzienlijk minder hulpbronintensief systeem dan Ethereum, dat voornamelijk wordt aangedreven door miners die veel energie verbruiken om het netwerk te beschermen, en daarbij enorme hoeveelheden elektriciteit verbruiken.
Cardano blockchain sneller en eenvoudiger dan dat van Ethereum
De Cardano-blockchain werkt ook aan een aanzienlijk hoger tempo. Om de controle zo eenvoudig mogelijk te maken, wordt de Cardano-codebase gemaakt in Haskell. Dit is een veelgebruikte programmeertaal die expliciet voor dit doel is gekozen.
Cardano is ook gemakkelijk in te zetten omdat meer programmeurs ervaring hebben in de eigen programmeertaal. Ethereum ontwikkelaars hebben een zeer gespecialiseerde programmeertaal, Solidity, gecreëerd. Deze taal wordt slechts door een klein aantal programmeurs geschreven, laat staan onderworpen aan strenge peer review.
Hoe groter het aantal ingenieurs dat code kan onderzoeken en controleren, hoe veiliger en minder doordringbaar het systeem zal zijn. Anders gezegd, de ontwikkelaars van Cardano willen dat de blockchain zo vrij mogelijk is van codefouten om toekomstige veiligheidsrisico’s te voorkomen.
Om een veiligere en efficiëntere ervaring te bieden aan klanten zal ADALend gebruik maken van de orakels Chainlink en Ergo. Het gebruik van Ergo’s oracle pools is efficiënter en configureerbaarder dan Chainlink’s oracle architectuur, die afhankelijk is van vele enkele oracle gegevensbronnen. AAVE maakt uitsluitend gebruik van Chainlink oracles.
The post Analyse: ADALend op Cardano is de toekomst van DeFi
appeared first on crypto inzichten