Binance en NEO een duistere kant?

  • Binance heeft mogelijk hun aanvraagprocedure voor uitwisselingslijsten gebruikt als een manier om informatie te stelen van niets vermoedende concurrenten die graag op de beurs worden vermeld.
  • Blocknet onthulde dat Binance zeer technische vragen stelde over hun code en ontwikkelingsproces, mogelijk als een manier om informatie te krijgen over hun nieuw uitgebrachte DEX.
  • Uit gegevens blijkt dat NEO-medeoprichter Erick Zhang betrokken was bij het proces van ondervraging, misschien op zoek naar gegevensverzameling om de opslagoplossing van NeoFS verder te ontwikkelen.
  • Maar of de beschuldigingen nu kloppen, Blocknet wist dat Binance hun DEX plantte voordat ze voor het eerst contact met de centrale opnamen maakten.

 

Binance, een van de grootste en meest vertrouwde uitwisselingen in de crypto-ruimte, heeft misschien een duistere kant aan hoe ze informatie hebben verkregen die nodig is om hun langverwachte gedecentraliseerde centrale (DEX) te bouwen.

Binance heeft gisteren hun DEX officieel gelanceerd. Er is alleen nieuw bewijsmateriaal naar voren gekomen dat Binance portretteert als misbruik van hun macht als een zeer populaire uitwisseling om gretige cryptoprojecten te misleiden en gevoelige informatie over zichzelf te delen om te worden vermeld. Deze projecten worden dan genegeerd en hun toepassingen worden vergeten zodra Binance alle informatie die ze van hen hadden ontvangen, had ontvangen.

Binance zoekt naar Blocknet Technical DEX Info

Volgens Tyler Swope van het Chico Crypto Youtube Channel is dit precies wat er gebeurde met Blocknet , een tweede laag blockchain-interoperabiliteitsprotocol. Het project heeft zijn DEX, genaamd BlockDX.

Net als andere was het ook een van de projecten die veel mensen in de crypto-ruimte hoopten dat op Binance zouden worden vermeld.

Blocknet was van toepassing om in augustus 2018 te worden genoteerd op Binance’s Exchange en de standaard online applicatie in te dienen. Het project volgde de gebruikelijke procedure, waaronder het beantwoorden van een reeks eenvoudige vragen over het team, de aard van het project, de doelsector, enz.

blocknet2-min
Binance-lijsttoepassing. Bron: ChicoCrypto Youtube Channel

Dit zijn standaard vragen die Binance stelt om alle projecten die van toepassing zijn op een lijst te plaatsen. Toen het om Blocknet ging, waren deze standaardvragen blijkbaar niet genoeg om hun toepassing te evalueren; Het hoofd bedrijfsontwikkeling van Binance, Ashley Ouyang, had vervolgens een e-mail gestuurd naar Blocknet met een extra aanvraagformulier met meer vragen.

Blocknet vulde het formulier in en reageerde de volgende dag op Ashley. Toen ging er meer dan een maand voorbij zonder antwoord van Binance.

De radiostilte van Binance leek verdacht voor Blocknet en ze begonnen de vragen die ze in de tweede toepassing hadden beantwoord, opnieuw te bekijken. Pas toen beseften ze hoeveel indringender de vragen waren, waardoor ze nog meer achterdochtig werden.

Enkele van de vele vragen in de tweede toepassing bevatten informatie over:

  • De interoperabiliteitsinfrastructuur van Blocknet en of ze de code in hun GitHub konden vinden.
  • Waarom Blocknet ervoor koos hun DEX te bouwen
  • Hoe Blocknet het probleem met het domeinnaamsysteem in de blockchain oplost
  • Of Binance toegang zou kunnen krijgen tot de privé-repository van BlockNet om hun nieuwste ontwikkelingen te bekijken
blocknet
De vragen Blocknet werden gesteld door Binance. Bron: ChicoCrypto Youtube Channel

Zoals we al vermeldden, toen Blocknet al deze vragen beantwoordde en de applicatie indiende, verbrak Binance alle communicatie met hen en wilde niet meer antwoorden.

Aangezien Binance aangekondigd had dat ze hun DEX zouden lanceren in maart 2018 (5 maanden vóór de aanvraag van Blocknet), vragen sommige zich af of Binance al dan niet zoveel informatie over hun concurrenten probeerde te verzamelen om het Binance DEX ontwikkelingsproces te versnellen.

NEO speelt een rol bij het bedrog om informatie te krijgen over een opslagoplossing

Een ander bewijs van deze claim is te vinden in de identiteit van de mensen die betrokken zijn bij de communicatie tussen Binance en Blocknet.

Bij de tweede applicatie onthulde Blocknet dat nogal wat Binance-ontwikkelaars (zoals Nigel Yee en ‘CC’) de hand hadden bij het opstellen van de meer technische vragen die Blocknet beantwoordde. Maar het meest verrassende van alles, Blocknet vermoedt dat Erick Zhang, de CTO van NEO, ook erbij betrokken was. Zhang hielp bij het creëren van de dBFT-consensus (gedelegeerde byzantijnse fouttolerantie) van NEO.

Zoals te zien is in de video van Blocknet, is Zhang degene die vragen stelt over hun Github repo, infrastructuur, hoe ze hun DNS-probleem hebben opgelost en of ze konden uitweiden over hun op blockchain gebaseerde opslagoplossing.

blocknet
Erick Zhang op Binance whitepaper. Bron: ChicoCrypto Youtube Channel

De vraag naar de opslagoplossing is van cruciaal belang omdat NEO op zoek is naar een opslagoplossing voor NeoFS, terwijl Binance op zoek was naar dezelfde oplossing voor hun DEX. Erick Zhang is ook een engeleninvesteerder in Binance, wat zijn bereidheid om samen te werken met Binance verklaart bij het verschaffen van informatie van DEX-platforms zoals Blocknet ten behoeve van zijn project NEO en Binance.

Schokkend nieuws of onschuldig gedrag?

Uiteindelijk is dit schokkend nieuws omdat Binance zo’n sterke reputatie heeft opgebouwd dat ze tot nu toe zeer betrouwbaar en ethisch verantwoord zijn in hun zakelijke transacties. Als deze beschuldigingen waar zijn, is het een rode stip voor toekomstige projecten die op Binance willen worden vermeld en vertrouwelijke gegevens willen delen.

Als tijdens het aanvraagproces blijkt dat ze zelfs een klein concurrentievoordeel hebben ten opzichte van de uitwisseling, kunnen ze worden gedwongen om Binance meer informatie te geven of afgewezen te worden. In het geval van Blocknet, ook als ze zich aan alle informatie hielden die ze vroegen, werden ze nog steeds ontslagen.

Hoewel we kunnen zeggen dat Blocknet naïef was in de veronderstelling dat de gevoelige informatie die ze openbaarden alleen zou worden gebruikt om hun lijsttoepassing te evalueren, is het duidelijk dat zelfs zij verrast werden door de duistere praktijken van crypto’s meest “vertrouwde” uitwisseling, Binance.

Binance: DEX Plan werd publiekelijk aangekondigd

De feiten zijn dat bekend is dat Zhang adviseur is van Binance, dus hij zal ongetwijfeld de uitwisseling helpen waar hij kan. Ook heeft Binance publiekelijk aangekondigd dat ze een DEX bouwen nog voordat Blocknet ze voor de eerste keer benaderde. Als ze bang waren voor concurrentie, hoefde Blocknet om geen enkele reden contact op te nemen met Binance en zeker niet om vertrouwelijke technische informatie openbaar te maken

 

 

Bron: cryptopotato.com

Deel dit bericht