Hillary Clinton roept op tot crypto regulering om manipulatie door China en Rusland te voorkomen

Hillary Clinton, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS, heeft opgeroepen tot crypto regulering. Dit om manipulatie te voorkomen door landen zoals China en Rusland. Clinton is namelijk van mening dat landen en niet-statelijke actoren allerlei soorten technologie kunnen manipuleren om landen en de dollar te destabiliseren.

Crypto heeft crypto regulering nodig, geen sancties

In plaats van op te roepen tot sancties, hebben belangrijke politieke figuren en wetgevers liever dat de crypto markt gereguleerd wordt. Ook Hillary Clinton, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten heeft recent een oproep gedaan voor de regulering van de cryptomarkt. Afgelopen dinsdag waarschuwde Clinton dat Rusland en China in de toekomst cryptocurrency kan gebruiken om de Verenigde Staten te ondermijnen.

In een interview met MSNBC TV nieuws presentatrice Rachel Maddow, legde Clinton uit dat landen en andere vijanden van de Verenigde Staten allerlei soorten technologie kunnen manipuleren om landen te destabiliseren, evenals de dollar, die ’s werelds reservevaluta is. We kijken niet alleen naar landen, zoals China en Rusland, maar ook naar niet-statelijke actoren die landen destabiliseren en de dollar als reservevaluta destabiliseren, liet ze weten.

Clinton is van mening dat de combinatie van sociale media en het vergaren van een grote hoeveelheid geld via bepaalde cryptoketens zeer riskant is als zij niet wordt begeleid door een of ander juridisch kader.

Volgens haar zijn sociale media in het verleden gebruikt om verkiezingen te beïnvloeden via desinformatie. Ze kunnen evengoed door statelijke en niet-statelijke actoren worden gebruikt om met cryptocurrency andere ongewenste resultaten te bereiken. Hiermee bedoelt ze het gebruik van sociale media om een hype te veroorzaken, de markt te manipuleren en een financiële crash te beramen.

In een interview met Bloomberg vorige week vrijdag liet Clinton ook al weten dat ze denkt dat cryptocurrency destabiliseren is voor alle landen ter wereld.

Het artikel Hillary Clinton roept op tot crypto regulering om manipulatie door China en Rusland te voorkomen verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht