Het kon natuurlijk niet uitblijven. Na een periode van voornamelijk groene koersen, moet af en toe ook een rode dag volgen. Dat zien we vandaag gebeuren en vrijwel de gehele top 100 van grootste crypto staat flink in de min vandaag. Desondanks zijn het nog geen enorme percentages, en blijft de totale marktkapitapitalisatie na een daling van 2,6% alsnog boven $1 biljoen en komt momenteel uit op $1,06 biljoen.

Bitcoin koers verliest weer grip op $23.000

De bitcoin (BTC) koers kwam gisterenavond weer even boven $23.000 uit, kelderde toen naar $20.300, maar maakte gelijk een bounce terug naar $20.600. Op het moment van schrijven komt BTC weer rond die $20.600 uit waardoor de koers 1,5% in de min vandaag staat. Bitcoin houdt desondanks opvallend sterker stand dan de rest van de markt vandaag en daardoor stijgt de dominantie van BTC naar 42,6%

Ethereum koers daalt met 5%

Ethereum (ETH) heeft het al een stukje zwaarder. De ether koers zakte van $1.620 naar $1.520 en komt momenteel rond $1.545 uit. Daarmee staat de ETH koers vandaag al 4,9% in de min. Zorgt de aankomende ‘Shanghai’ update met staking opnames toch voor terughoudendheid?

XRP, BNB, OKB houden sterkst stand onder grootste altcoins

Ripple (XRP) en binance coin (BNB) houden iets sterker stand vandaag. Desondanks zakt XRP met 4,4% naar $0,405 en BNB met 4,7% naar $300. Okb (OKB) houdt in de top 10 het sterkst stand en zakt met ‘slechts’ 1,3% naar $35,14.

DOT, DOGE, SOL, ADA, SHIB en MATIC flink in het rood

Dan lopen de rode cijfers echter al fors op. Zo zakt polkadot (DOT) met 5,5% naar $6,2 en dogecoin (DOGE) met 5,8% naar $0,084. Solana (SOL) staat ook 5,8% in de min en komt rond $23,2 uit.

Cardano (ADA) staat echter al 6,2% in de min met een prijs van $0,355. Shiba inu (SHIB) daalt met zelfs met 6,5% naar $0,00001125. Polygon (MATIC) is echter onder de grootste crypto de grootste verliezer en duikt met 6,6% naar $0,95.

Crypto top 100 hardste dalers

In de top 100 vinden we echter een grote reeks koersen die nog harder dalen. Aan de top vinden we decentraland (MANA), axie infinity (XS), ethereumpow (ETHW) en synthetix (SNX) 8,5% in de min staan.

Dan hebben we chiliz (CHZ) en thorchain (RUNE) die al meer dan 9% dalen. Optimism (OP) verliest zelfs 10% van zij waarde en flow (FLOW) 11%. Lido (LDO) zakt echter met 13% en is daarmee de grootste verliezer uit de top 100.

Aptos is alweer flink aan het stijgen

Desondanks hebben we nog enkele groene uitzonderingen. Leo (LEO), ecash (XEC) en btse token (BTSE) staan voorzichting enkele procenten in de plus. Aptos (APT) trekt daarentegen alweer flink aan. De APT koers komt na een stijging van 7,5% weer terug in de buurt van $14. APT staat inmiddels bijna 300% in de plus dit jaar.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

The post Analyse: Crypto markt krijgt flinke klap, deze koersen houden ’t sterkst stand
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!