Celsius (CEL) koers stijgt met 250% na een short squeeze

CEL, de token van het cryptocurrency uitleen protocol Celsius Finance, is in slechts een dag met ongeveer 50% gestegen. Deze stijging is een slim opgezette actie van de community van het project met als doel een short squeeze te veroorzaken.

Wat is een short squeeze?

Een short squeeze vindt plaats als er een groep traders inzetten op een koersdaling, ofwel een short positie aannemen, maar de koers juist stijgt. Op dat moment willen deze traders hun verlies nemen en sluiten hun positie.

Om een short positie te sluiten moet een trader juist aandelen kopen, waardoor de prijs dus in een klap hard kan stijgen van alle traders die op hetzelfde moment crypto terugkopen, wat weer voor een domino-effect zorgt.

GameStop is bekend met het concept

Mocht dit bekend klinken dan is dat mogelijk. Vorig jaar hebben een groep aandelenhandelaren namelijk hetzelfde gedaan met het aandeel van GameStop (GME). Een groep Redditers hadden dit ook met elkaar afgesproken. De koers steeg in een korte tijd met meer dan 1.000%.

Deze handelaren deden dit om verschillende hedgefondsen hun positie te laten sluiten met heftige verliezen. De handel in dit aandeel werd door de New York Stock Exchange tijdelijk stopgezet en de trade app Robinhood heeft er zelfs voor gezorgd dat gebruikers het aandeel helemaal niet meer mochten kopen en verkopen.

#CELShortSqueeze ging viraal

De community van Celsius hebben door middel van #CELShortSqueeze op Twitter extra aandacht gekregen voor deze actie. Deze handelaren willen CEL via de FTX exchange kopen en het vervolgens naar een gedecentraliseerde exchange (DEX) overhevelen waarna ze sell limit orders instellen.

Tot nu toe lijkt de actie gewerkt te hebben. CEL staat op het moment van schrijven op $0,94 met een piek van $1,55. Een stijging van 9,9% in de afgelopen 24 uur. Op de piek stond CEL 246% in de plus vergeleken met zeven dagen geleden. Het zal interessant zijn om te zien hoe ver we nog omhoog kunnen.

The post Analyse: Celsius (CEL) koers stijgt met 250% na een short squeeze
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht