CEO van Blockchain Platform ziet toekomst voor technologie.

CEO van Blockchain Platform ziet toekomst voor technologie.

Lei Chen van Xunlei Technology gelooft dat blockchain cryptocurrencies een run voor hun geld kan geven als het gaat om marktkapitalisaties.


Terwijl 2017, en met name het laatste kwartaal, voornamelijk op cryptocurrencies was gericht, lijkt blockchain-technologie uit de FOMO-as te zijn gestegen. Dit om een ​​bedrijfsoplossing te worden die veel bedrijven proberen te bemachtigen. Sterker nog, het heeft er zelfs toe geleid dat bepaalde platforms van richting veranderden om zich meer te richten op ontwrichtende technologie. Overstock uit de VS is een voorbeeld en zo ook Xunlei Technology.

Goede dingen komen in drieën

Volgens Fortune is het bedrijf geëvolueerd van het aanbieden van digitale services tot een blockchain-gebaseerd platform dat een reeks applicaties en services ontwikkelt. De CEO van het bedrijf, Lei Chen, besprak hoe we zelfs konden zien dat één blockchain-platform een ​​totale marktkapitalisatie van $ 30 miljard heeft. Bijna de helft van wat Bitcoin heeft. Om dit te zien, moeten er echter drie dingen gebeuren.

Terwijl hij op het Fortune Global Tech Forum in Guangzhou sprak, legde Lei uit: “Ten eerste denk ik dat er een blockchain-architectuur moet zijn die één miljoen transacties per seconde kan ondersteunen en binnen enkele seconden een responstijd kan hebben”. Het bedrijf van Lei lijkt hier al mee bezig te zijn. Het platform least ongebruikte verwerkingskracht van pc’s die hebben geresulteerd in Xunlei Technology-accumulerende bandbreedte. Hoge niveaus van capaciteit zijn essentieel en zelfs via blockchain wordt gedistribueerd, dit betekent niet dat het onverwoestbaar is. Een voorbeeld hiervan is de enorm populaire CryptoKitties-app die het Ethereum-netwerk heeft gecrasht.

Lei sprak ook over de impact die blockchain-technologie kan hebben op gegevensbescherming en -beheer:

Blockchain zal de data-eigendomsmodellen van vandaag uitdagen, omdat data door de mensen van de mensen voor de mensen zou moeten zijn. Ik denk dat we tien jaar verder op dezelfde manier gebruikersgegevens zullen zien als intellectueel eigendom

Globale richtlijnen voor Blockchain-technologie

Er moet echter duidelijke regelgeving zijn. Lei gelooft dat dit alleen kan gebeuren via een wereldwijd raamwerk. Hij verklaarde dit als het tweede doel dat moet worden bereikt:

Er moet één, enigszins uniform, goed doordacht reguleringskader zijn dat proactief en niet reactief wordt ontwikkeld.

Het land van crypto probeert dit te doen met een paar regelgevende instanties die streven naar een uniforme benadering van regelgeving. Live Bitcoin-nieuws  meldde eerder dat Global Digital Finance (GDF) met een aantal professionals in de cryptografische industrie heeft samengewerkt om precies dat te doen.

Ten slotte gelooft Lei dat adoptie een van de belangrijkste drijvende krachten is die stelt dat “als er vandaag een tien miljoen gebruikersapplicatie van blockchain is, we de hele technologie in een heel ander licht zouden zien”.

Blockchain-technologie wordt steeds meer geïntegreerd in bepaalde bedrijfsprocessen, voornamelijk om transparantie te bevorderen en gebruikers een vorm van autonomie te bieden. Dit laatste kan specifiek worden gezien in gegevensbeheerdiensten doordat mensen kunnen bepalen welke persoonlijke informatie zij willen delen met derden.

 

 

 

Bron: www.livebitcoinnews.com